Microsoft transformă telefonul cu Android în scanner de buzunar

05.04.2015
Microsoft transformă telefonul cu Android în scanner de buzunar

Disponibilă până acum doar pentru telefoanele cu sistem Windows Phone, aplicaţia Office Lens a fost lansată şi în versiuni pentru iOS şi Android, oferind utilizatorilor posibilitatea să scaneze documente şi imagini folosind camera foto a telefonului mobil.

Comparat altor aplicaţii de tip ˝scanner portabil˝ (Scanner Pro, Scanbot, Evernote), Office Lens are de partea sa avantajul integrării cu suita Microsoft Office, textele şi imaginile scanate putând fi convertite direct în documente Word, PDF sau prezentări PowerPoint. În plus capabilităţile OCR (optical character recognition) permit convertirea imaginilor în documente text editabile, fără a pierde formatarea originală.

Microsoft Office Lens - scanarea şi procesarea documentelor

Cu Office Lens putem scana cărţile de vizită şi importa informaţiile relevante direct în agenda de contacte a telefonului. Capabilităţile aplicaţiei sunt şi mai bine puse în valoare atunci când scanăm notiţe şi schiţe desenate manual. Imaginile sunt rotite şi tăiate automat la dimensiunea corectă, iar ajutaţi de aplicaţia Power Point putem transforma schiţele şi desenele scanate în obiecte virtuale, care pot fi mutate, redimensionate, colorate şi editate după bunul plac. Similar, cărţile de vizită, chitanţele, listele de meniuri şi notiţele scanate sunt decupate şi procesate automat, scoţând în evidenţă porţiunile relevante. Mai departe, documentele pot fi trimise aplicaţiei OneNote, sau salvate în contul OneDrive ca şi imagini JPEG, documente Word, PowerPoint sau PDF.

Aplicaţia Office Lens este lansată oficial şi disponibilă în versiune pentru iPhone începând de astăzi. Ediţia Office Lens pentru Android rămâne deocamdată la stadiul de versiune Preview, Microsoft având de făcut ultimele retuşuri înainte de debutul oficial în magazinul Play Store.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult