Microsoft va începe instalarea forțată de actualizări în Windows 10

11.12.2020
Microsoft va începe instalarea forțată de actualizări în Windows 10

Mulți utilizatori de Windows 10 se feresc cum pot de actualizările de software, întrucât s-a întâmplat de multe ori ca un update să strice compatibilitatea cu anumite periferice sau accesorii, sau chiar au dus la imposibilitatea sistemului de operare de a mai porni. Astfel, vestea că Microsoft dorește să oblige utilizatorii să treacă la noi versiuni software, fără a mai putea refuza, ar putea fi îngrijorătoare.

Utilizatorii de Windows 10 vor fi forțați să treacă la versiuni mai recente ale sistemului de operare

Recent, Microsoft a lansat update-ul 20H2, un update minor față de altele din trecut. Totuși, compania dorește ca majoritatea utilizatorilor să fie pe versiuni mai moderne de Windows 10, care să nu fie vulnerabile unor atacuri care funcționau pe versiuni mai vechi. Totodată, ținând toți utilizatori pe versiuni apropiate, compatibilitatea cu aplicații și jocuri este mai ușor de menținut.

Cei care folosesc Windows 10 în variantele Home și Pro, vor fi actualizați automat la o versiune mai nouă a sistemului de operare, fără opțiunea de a anula actualizarea. Aceasta se va descărca și instala automat. Utilizatorii vor fi astfel „upgradați” fie la versiunea Windows 10 1909 de anul trecut, fie la versiunea 2004, din primăvara acestui an. Momentan, Microsoft nu va obliga utilizatorii să treacă la versiunea 20H2, care este cea mai recentă.

Desigur, trecerea la o versiune nouă va fi de la varianta precedentă. Dacă ești pe Windows 10 versiunea 1903 sau mai vechi, Microsoft va obliga toți utilizatorii care se încadrează să treacă la versiunea 1909. Acest update va avea loc în cursul lunii curente (decembrie 2020).Dacă utilizatorii sunt deja pe versiunea 1909, Microsoft va instala automat update-ul la versiunea 2004 până în primăvara anului viitor.

Recomandarea noastră ar fi să faceți singuri update-ul la noile versiuni, înainte ca Microsoft să înceapă o instalare nedorită într-un moment în care vă grăbiți. Un update la o versiune nouă majoră de Windows poate dura câteva zeci de minute, în funcție de configurația hardware a computerului. Există și posibilitatea de a seta ore active din setările de actualizare din Windows, pentru a evita instalările nedorite între anumite ore.

sursa: theredmondcloud

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult