Microsoft va lansa un sistem nou de operare: Windows Cloud

02.10.2008
Microsoft va lansa un sistem nou de operare: Windows Cloud

Guralivul şef de la Microsoft, Steve Ballmer, a surprins din nou pe toată lumea. De data aceasta nu printr-o remarcă spumoasă, ci prin deconspirarea unui nou sistem de operare la care lucrează gigantul american. În mai puţin de o lună Microsoft va lansa un nou sistem de operare. Presa americană se referă la el prin apelativul Windows Cloud. Însă, aproape sigur, nu aceasta va fi denumirea oficială.

Numele Windows Cloud vine de la faptul că sistemul de operare va fi legat de conceptul Cloud Computing, mai precis de aplicaţiile Web (gen Gmail, Google Reader etc.). Numai că nu va fi destinat utilizatorilor, ci dezvoltatorilor de aplicaţii Web. Va fi un instrument prin care dezvoltatorii vor putea crea mai uşor aplicaţii complexe, conform lui Steve Ballmer. Aşadar utilizatorii obişnuiţi nu au niciun motiv să se entuziasmeze, încă n-au scăpat de Vista.

Dar de fapt, ce vrea Microsoft cu acest sistem de operare? Pai, e simplu. Acesta vine să netezească drumul lui Midori. Cei care nu au auzit până acum de Midori se pot documenta citind acest articol. Pe scurt, Midori va fi sistemul de operare online care, în viitor, va lua locul clasicului sistem de operare pentru desktop, Windows.

Windows Cloud

Urmărește Go4IT.ro pe Google News