Lansarea Windows 10X și a laptop-ului cu două ecrane este amânată

10.04.2020
Lansarea Windows 10X și a laptop-ului cu două ecrane este amânată

În toamna anului trecut, Microsoft a uimit pe toată lumea cu două dispozitive total neconvenționale. Compania a prezentat un nou concept de laptop cu două ecrane numit Surface Neo și echipat cu noul sistem de operare Windows 10X, adaptat la acest mod de utilizare, alături de un smartphone tot cu două ecrane: Surface Duo. Acesta din urmă pare să fie o versiune miniaturizată a lui Neo, însă bazată pe Android. Din păcate însă, promisiunea companiei de a aduce aceste produse în 2020 nu va putea fi dusă la bun sfârșit. Lansarea Windows 10X și Surface Duo ar putea fi amânată până în 2021. Telefonul Duo nu pare să fie afectat.

Desigur, motivul pentru care lansarea Windows 10X a fost amânată (și în consecință și Surface Neo) este pandemia COVID-19 care afectează afacerile din toate domeniile la nivel mondial. Cel mai probabil, fabricile care trebuiau să ofere hardware-ul necesar, cât și serviciile de asamblare, nu vor mai putea livra hardware-ul conform programului inițial. În același timp, întrucât angajații Microsoft lucrează acum de acasă, adaptarea la noul mod de lucru poate duce la întârzieri și la capitolul dezvoltare software a sistemului de operare.

Surface Neo nu va fi singurul dispozitiv cu Windows 10X și nici singurul computer portabil cu două ecrane de pe piață. Totuși, Microsoft nu va lansa software-ul pentru alte dispozitive înainte ca Surface Duo să ajungă pe piață. Compania dorește probabil să ofere un model de urmat pentru companiile partenere înainte să permită vânzarea de dispozitive similare.

Momentan Microsoft nu a confirmat că este amânată lansarea Windows 10X și a laptop-ului Surface Duo, însă există multe informații neoficiale din diverse surse care spun același lucru. Mai multe dispozitive similare erau programate să fie prezentate la Computex, târgul de tehnologie care se ține anual în Taipei, însă acest eveniment a fost mutat în luna septembrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult