Microsoft Word va putea auto-completa următorul cuvânt din propoziție

27.02.2021
Microsoft Word va putea auto-completa următorul cuvânt din propoziție

Microsoft Word primește o funcție asemănătoare sistemului Smart Compose din aplicația Google Docs, oferind auto-completarea următorului cuvânt din propoziție.

Sistemul bazat pe algoritmi machine learning va analiza contextul propoziției și expresii folosite anterior, încercând să anticipeze următorul cuvânt chiar înainte să îl tastezi. Dacă predicția oferită este corectă vei putea accepta/respinge cuvântul respectiv folosind tasta TAB/Escape.

Utilă mai ales celor care redactează multe documente folosind un mod de exprimare similar, opțiunea pentru text predictiv poate reduce drastic timpul necesar pregătirii acestora, auto-inserând elemente precum fraze introductive sau de încheiere, adrese şi expresii folosite frecvent în documente redactate anterior. Cu cât formulele de exprimare sunt mai repetitive, cu atât algoritmul va funcționa mai eficient, permițând scurtarea timpului de redactare a documentelor Word.

Odată activată în clientul Microsoft Word, auto-completarea următorului cuvânt din propoziție va funcționa în timp real, sugestiile oferite apărând cu font gri în dreapta cursorului, fără a incomoda în niciun fel tastarea manuală.

Noua funcționalitate va apărea începând cu luna martie 2021, pentru abonații pachetelor Microsoft 365.

Important de știut, suportul pentru text predictiv funcționează cu ajutorul procesării AI realizată la distanță, activarea acestei funcții implicând comunicare permanentă cu serverele Microsoft. Deși sistemul funcționează în mod securizat, suportul pentru text predictiv ar putea să contravină politicilor de confidențialitate din unele companii sau instituții.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult