Mozilla recomandă versiunea pe 64 biţi a Firefox

15.08.2017
Mozilla recomandă versiunea pe 64 biţi a Firefox

Mult mai puţine crash-uri şi performanţe îmbunătăţite, instalând versiunea pe 64 biţi a browser-ului Firefox.

Mare consumator de memorie RAM, versiunea pe 32 biţi a Mozilla Firefox se loveşte tot mai des de o limitare specifică tuturor aplicaţiilor pe 32 biţi: imposibilitatea alocării a mai mult de 4GB memorie RAM per proces, rezultând crash-uri tot mai dese. Problema poate fi ocolită foarte uşor, instalând versiunea pe 64 biţi a Firefox. Potrivit dezvoltatorului Mozilla, aceasta reduce cu 39% crash-urile întâlnite în folosirea de zi cu zi.

Beneficiile nu se opresc aici. O tehnologie numită Address Space Layout Randomization (ASLR), specifică mai ales sistemelor de operare pe 64 biţi, promite să îmbunătăţească securitatea rearanjând aleatoriu datele aplicaţiei găzduite în memoria RAM, cu scopul de a împiedica interceptarea acestora de către aplicaţii malware.

La capitolul dezavantaje, versiunea pe 64 biţi a Firefox necesită prezenţa unui sistem de operare pe 64 biţi şi aduce un consum chiar mai mare de memorie RAM, comparat versiunii pe 32 biţi a aplicaţiei, fapt ce ar putea dezavantaja PC-urile de generaţie mai veche.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult