News Feed-ul Facebook se va încărca mai repede pe dispozitivele cu Android

News Feed-ul Facebook se va încărca mai repede pe dispozitivele cu Android

Facebook a adus modificări aplicaţiei pentru Android, scurtând timpul de încărcare a conţinutului din News Feed, în anumite situaţii.

Adresând în primul rând cerinţele utilizatorilor din pieţele emergente, unde infrastructura de comunicaţii poate fi deficitară în privinţa vitezelor de acces la internet, Facebook a implementat în aplicaţia pentru Android suport pentru determinarea vitezei conexiunii de date, ajustând în consecinţă tipul de conţinut şi modul în care este descărcat pentru afişare în News Feed. Spre exemplu, pentru utilizatorii care accesează internetul prin conexiuni la viteze 2G, aplicaţia va continua să descarce conţinut nou şi imagini chiar şi atunci când ne-am oprit din derularea listei de subiecte pentru a citi o postare interesantă.

News Feed-ul Facebook se va încărca mai repede pe dispozitivele cu Android

Potrivit companiei, au fost găsite şi modalităţi pentru a prioritiza descărcarea de conţinut, astfel încât interuperile pentru obţinerea de conţinut suplimentar să apară mai rar. Spre exemplu, dacă aplicaţia detectează că aştepţi încărcarea unei imagini, aceasta va fi descărcată cu prioritate înaintea altor subiecte din News Feed. Pentru a face aşteptarea şi mai uşoară, Facebook a trecut la formatul de imagine JPEG progresiv, care permite afişarea unei versiuni la calitate redusă a imaginii solicitate, până la finalizarea download-ului.

În situaţiile când viteza conexiunii de internet mobil se apropie de zero (ex. prin limitarea vitezei de acces, după epuizarea traficului de date inclus în abonament), Facebook va afişa în News Feed subiecte descărcate anterior şi nu ecranul gol, cum era cazul până acum. Postările afişate în acest mod vor fi actualizate cu noi comentarii şi like-urile primite, de îndată ce conexiunea la internet va permite acest lucru.

Prin modificările aduse, administratorii reţelei de socializare speră să poată oferi utilizatorilor doza zilnică de Facebook oricât de problematică ar fi conexiunea la  internet.

Alternativ, cei care doresc să îmbunătăţească şi performanţele telefonului mobil pot încerca aplicaţia Facebook Lite, optimizată pentru un consum mai redus de memorie RAM şi spaţiu de stocare. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult