Nintendo interzice Yuzu, cel mai popular emulator de Nintendo Switch

05.03.2024
Nintendo interzice Yuzu, cel mai popular emulator de Nintendo Switch

În cursul săptămânii trecute, Nintendo a dat în judecată creatorii Yuzu, o aplicație ce emulează consola Nintendo Switch. Compania japoneză a motivat această decizie prin faptul că Yuzu ar fi fost responsabil pentru descărcarea ilegală a foarte multor exemplare ale jocului The Legacy of Zelda: Tears of the Kingdom și a acuzat dezvoltatorii acestei aplicații că ocolește, într-un mod ilegal, criptarea software folosită de Nintendo.

De obicei, acest gen de dispute în justiție durează perioade mai lungi, existând și precedente în care instanțele au dat câștig de cauză producătorilor acestor emulatoare, motivând deciziile prin dreptul pe care utilizatorii îl au de a-și crea exemplare de siguranță (back up) ale produselor software pe care le dețin în mod legal. Nu a fost cazul, însă, de această dată.

Cele două părți implicate au ajuns la un acord deloc avantajos pentru producătorii aplicației de emulare. Astfel, aceștia vor fi nevoiți să plătească către Nintendo, drept daune, nu mai puțin de 2,4 milioane de dolari. De asemenea, judecătorul le-a impus acestora să predea și să înceteze utilizarea domeniului YUZUEMU.ORG, care găzduia emulatorul în cauză.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News