Noi detalii, imagini şi secvenţe video cu viitorul Windows 9

Noi detalii, imagini şi secvenţe video cu viitorul Windows 9

Sistemul de operare Windows 8 nu este tocmai un campion al popularităţii, hibridizarea între noul mediu tactil si cel tradiţional desktop nemulţumind suficient de mulţi utilizatori pentru ca produsul Microsoft să nu reuşească să înlocuiască popularele versiuni 7 sau XP. Microsoft a promis din primăvară că va îmbunătăţi lucrurile începând cu Windows 9 şi, pe măsură ce data lansării primei versiuni Preview se apropie, noi detalii încep să iasă la iveală.

Site-urile germane ComputerBase.de şi WinFuture.de au intrat în posesia unei versiuni a viitorului sistem de operare Windows 9 care pare a fi chiar acel Windows Technical Preview pe care-l vom vedea la finele acestei luni sau începutul celei viitoare. Din imaginile şi scurta secvenţă video publicată, se pare că Microsoft intenţionează să satisfacă pretenţiile utilizatorilor desktop şi să ofere un mediu grafic care, deşi nu abandonează fundamentul Modern UI, este mult mai apropiat de ceea ce este acum Windows 7.

Se pare că utilizarea pe un sistem cu tastatură şi mouse va elimina complet Start Screen, aplicaţiile Modern UI urmând să poată fi însă amplasate în Start Menu şi să poată fi rulate în propriile lor ferestre. Meniul Start va oferi lista tradiţională a aplicaţiilor instalate şi un câmp pentru căutare, însă Windows 9 va integra un meniu nou pentru notificări, desktop-uri virtuale şi alte modificări mai subtile. Versiunea înfăţişată poartă numărul 9834 şi a fost finalizată în data de 8 septembrie 2014.

Imaginile oferite de cele două site-uri germane ne arată că versiunea Windows Technical Preview va oferi tot browser-ul Internet Explorer. Versiunea finală Windows 9 va veni la pachet cu Internet Explorer 12, iar alte zvonuri afirmă că acesta va aduce câteva noutăţi interesante. Astfel, Internet Explorer 12 va oferi o interfaţă refăcută cu taburi în partea superioară a ecranului, la fel ca Firefox sau Chrome, şi va oferi un sistem de extensii. Browser-ele Internet Explorer au oferit dintotdeauna posibilitatea scrierii unor plugin-uri suplimentare, însă popularitatea acestora a fost net inferioară celei a extensiilor Firefox sau Chrome.

Mai multe detalii vom afla însă undeva către sfârşitul acestei luni, atunci când este aşteptată prezentarea oficială a versiunii Windows Technical Preview pentru Windows 9.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News