Nokia colaborează cu Google pentru furnizarea mai rapidă a actualizărilor de Android

12.04.2017
Nokia colaborează cu Google pentru furnizarea mai rapidă a actualizărilor de Android

HMD Global, compania aflată în spatele noului val de telefoane Nokia cu sistem Android, promite o colaborare strânsă cu Google pentru livrarea rapidă a actualizărilor software.  

Majoritatea produselor smartphone de pe piaţă nu au o versiune de Android OS aşa cum ar trebui să fie”, declară Per Ekman, vicepreşedinte HMD pentru regiunea Orientului Mijlociu şi Africa de Nord. „Producătorii adaugă sistemului de operare un skin propriu, însă consumatorii au dreptul să primească cea mai recentă versiune a sistemului de operare, iar noi vom livra cele mai recente actualizări de îndată ce acestea sunt disponibile din partea Google”.

Acesta a mai sugerat şi că ar exista o colaborare strânsă cu Google pentru a face posibilă scurtarea timpului de livrare patch-urilor software, punând produsele Nokia la acelaşi nivel cu telefoanele din seria Google Pixel.

Însă Nokia ar putea să nu rămână singurul brand non-Google care oferă acces rapid la actualizări pentru versiunea de Android, Samsung arătând unele îmbunătăţiri la acest capitol, chiar dacă produsele sale folosesc o versiune de Android puternic modificată şi mai dificil de adaptat cu noile patch-uri.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult