Nokia Here pentru iOS este disponibil în App Store

Nokia Here pentru iOS este disponibil în App Store

După cum a promis acum o săptămână, Nokia a lansat astăzi în App Store aplicaţia Here Maps, noul nume sub care sunt oferite acum serviciile de cartografie şi navigaţie GPS. Acest produs este binevenit pentru utilizatorii iOS din România, care s-au trezit văduviţi de suportul Google Maps şi care duc lipsa unor hărţi de bună calitate.

Folosind cunoscuta paletă de culori şi elementele grafice din Belle şi Meego, interfaţa Nokia Here Maps este una simplă, singurele neajunsuri fiind ascunderea neinspirată a unor opţiuni precum comutarea la sistemul de măsură metric.

Aplicaţia oferă hărţi corecte cu un nivel bun al detaliilor, însă actualizările nu se ridică la înălţimea Google Maps, tronsonul Cernavodă – Constanţa al autostrăzii A2 sau întreaga autostradă A3 nefiind de găsit. Numerele de stradă sunt implementate doar în oraşele majore, însă lista punctelor de interes este bogată. Aplicaţia oferă şi informaţii în timp real despre trafic şi ghiduri pentru reţelele de transport în comun, însă acestea vor fi utile doar atunci când veţi ajunge în Europa de vest sau Statele Unite, România nefiind acoperită.

Faţă de versiunea pentru Symbian, Meego sau Windows Phone, Nokia Here Maps pentru iOS nu a moştenit însă opţiunile de navigaţie şi ghidare vocală offline. Este implementată o facilitate de salvare locală a unor porţiuni de hartă, însă acestea sunt limitate la informaţia afişată în mod curent pe ecran şi pot avea o dimensiune maximă de 10 MB.

Chiar dacă Here nu este o soluţie completă şi nici hărţile nu sunt atât de bine actualizate precum cele oferite de Google Maps, soluţia Nokia merită o privire pentru că este net superioară ofertei curente Apple pentru România.

Download

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Recomandare video