Nokia Point & Find, un ghid cultural modern pe telefonul mobil

Nokia Point & Find, un ghid cultural modern pe telefonul mobil

Utilizatorii de telefoane Nokia au de ieri la dispoziţie un nou serviciu care le facilitează accesul la informaţii într-un mod cât se poate de atractiv: obţinerea detaliilor despre un eveniment prin activarea camerei foto şi încadrarea pe ecran a posterelor şi bannerelor afişate de către companiile care îşi promovează produsele sau serviciile. Software-ul poartă denumirea de Point & Find şi se foloseşte de conexiunea la Internet pentru a descărca respectivele informaţii pe telefon.

Nokia Point & Find integrează tehnologii avansate de recunoaştere şi procesare ale imaginilor. Chiar şi modulul GPS intră în ecuaţie în momentul în care poziţionezi telefonul asupra unui obiect. După evaluarea imaginii, programul caută într-o bază de date subiectul corespunzător şi apoi afişează un set de link-uri relevante legate de acesta.

Serviciul se află în stadiul beta şi este disponibil doar în US şi UK. Utilizatorii din statele specificate nu au încă motive prea mari de bucurie căci Point & Find este foarte limitat momentan: recunoaşte doar anumite postere cu filme. Încadrarea unui astfel de poster oferă link-uri către trailere, review-uri şi informaţii despre locurile în care rulează spectacolele. Partea interesantă este aceea că, dacă nu ştii unde se află cinematograful, Point & Find te ghidează către locul respectiv prin GPS.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News