Noul iOS 17 beta corectează o problemă „gravă” din versiunea anterioară

16.08.2023
Noul iOS 17 beta corectează o problemă

Se pare că Apple a observat imediat că utilizatorii săi au răspuns negativ la schimbarea din versiunea iOS 17 beta de săptămâna trecută, așa că a lansat deja un update nou, care rezolvă, parțial problema. Butonul de închidere apeluri, care a fost dintotdeauna plasat central în partea de jos a ecranului, s-a întors acum într-o poziție mai naturală, dar designerii Apple par hotărâți că interfața de apeluri trebuie neapărat să se schimbe, întrucât alte schimbări rămân pe poziții.

iOS 17 pune butonul de închidere a apelurilor înapoi în poziția „corectă”

Odată cu trecerea la iOS 17, Apple pare să adopte una dintre filozofiile de design pe care Samsung le-a pornit odată cu lansarea OneUI. Interfața din timpul apelurilor, care poziționa până acum butoane de control în partea de sus a ecranului și doar butonul de închidere a apelului în partea de jos, coboară acum complet spre laterala de jos a ecranului, pentru acces mai rapid cu o singură mână la toate butoanele.

Această interfață mută însă poziția butoanelor, iar fanii Apple se vor confrunta cu siguranță cu apăsări accidentale pe butoanele greșite, din cauza reflexelor dezvoltate în ultimii 10 ani. Totuși, noul iOS 17 beta pune butonul de închidere a apelurilor central, așa cum a fost dintotdeauna, față de versiunea de săptămâna trecută, care muta acest buton în colțul din dreapta-jos.

ios-17-beta-six-phone-app

Pe lângă accesibilitate mai ușoară în timpul apelurilor, noua interfață cu butoane în partea de jos pare să fie și o consecință a noilor „coperți” pentru contactele din agendă, care sunt inspirate de ecranele de blocare din iOS 16. Astfel, fiecare contact își poate seta pe contul de iCloud o fotografie preferată și un font dedicat pentru nume. Astfel, indiferent pe cine suni, dacă respectiva persoană folosește un iPhone cu iOS 17, aceasta va vedea coperta setată de tine. Cel mai probabil, această funcție va fi dezactivată, întrucât pare ușor de a fi abuzată de către utilizatori „glumeți”, care ar putea să folosească imagini nepotrivite drept „Contact Poster”.

iOS 17 este așteptat în luna septembrie, la scurt timp după evenimentul Apple dedicat lansării iPhone 15, care ar putea avea loc pe 12 sau 13 septembrie. Puteți găsi pe acest link și lista completă a dispozitivelor compatibile cu iOS 17.

sursa: macrumors

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult