Noul update Chromecast with Google TV promite o experiență mai fluidă pe televizoare

03.05.2023
Noul update Chromecast with Google TV promite o experiență mai fluidă pe televizoare

Dispozitivele Chromecast nu primesc foarte multe revizii hardware de-a lungul vieții lor. De altfel, aceste dispozitive sunt destul de longevive, acestea primind actualizări software sau chiar actualizări de server destul de des, pentru a păstra compatibilitatea cu cele mai recente servicii de streaming din piață. Modelul Chromecast with Google TV este însă un caz special, întrucât rulează Android TV cu interfața dedicată pentru televizoare inteligente, iar cel mai recent update al său va îmbunătăți semnificativ experiența de utilizare.

Actualizarea software este disponibilă atât pe Chromecast, cât și pe televizoarele cu Google TV

Modelul Chromecast with Google TV are deja câțiva ani pe piață și nu era foarte puternic din punct de vedere al puterii de procesare nici măcar la momentul lansării. Astfel, acesta a avut întotdeauna o interfață puțin cam lentă. Noul update pentru Google TV adaugă posibilitatea de a pune aplicațiile din fundal în hibernare, ceea ce va elibera spațiu prin arhivarea aplicațiilor nefolosite în ultimele 30 de zile. Apoi, aplicațiile de Android pentru Google TV sunt acum cu 25% mai mici, datorită utilizării de Android App Bundles.

Această actualizare este deja disponibilă atât pe Chromecast with Google TV, cât și pe televizoarele compatibile, care rulează Android 12. Astfel, fie că folosești un dispozitiv Chromecast sau că ai un televizor smart bazat pe acest software, experiența de utilizare ar trebui să fie puțin mai fluidă, iar spațiul de stocare disponibil ar trebui să fie mai mult decât era înainte de update.

Google spune că noul update ar trebui să îmbunătățească și timpii de așteptare. Dispozitivele Google TV ies mai rapid din sleep, animațiile sunt acum mai rapide și mai scurte, iar software-ul va răspunde mai bine la comenzile de pe telecomandă.

Avantajul Chromecast with Google TV este că nu ai nevoie de un televizor inteligent pentru a te bucura de experiența software și interfața intuitivă pe care software-ul Google le promite. Poți atașa un astfel de dispozitiv la oricare monitor cu HDMI.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult