Noutăţi de primăvară de la Dropbox: Mailbox pentru Android, Carousel şi alte opţiuni noi

10.04.2014
Noutăţi de primăvară de la Dropbox: Mailbox pentru Android, Carousel şi alte opţiuni noi

Dropbox este fără îndoială cel mai celebru serviciu pentru stocarea şi sincronizarea online de fişiere, acesta având în prezent peste 200 de milioane de utilizatori şi bucurându-se de parteneriate cu o serie de producători de telefoane mobile. Compania intenţionează să-şi păstreze această faimă şi a anunţat ieri o serie de noutăţi interesante, inclusiv lansarea unor aplicaţii noi pentru terminalele mobile.

Dezvoltat iniţial de Orchestra şi achiziţionat acum un an de către Dropbox, clientul de email Mailbox a fost lansat şi pe platforma Android. Un produs apreciat pe platforma iOS datorită interfeţei aerisite, modului simplu de navigaţie, organizării mesajelor în fire de discuţie şi a opţiunilor inteligente de sortare şi avertizare ulterioară programabilă pentru mesajele rămase necitite, Mailbox este oferit acum şi utilizatorilor de telefoane Android.

La fel ca versiunea pentru iOS, Mailbox necesită un cont Dropbox şi oferă suport doar pentru Gmail şi iCloud, alte servicii de email urmând să fie integrate ulterior. Utilizatorii Android beneficiază de o opţiune încă neimplementată în cadrul versiunii pentru iOS, noua aplicaţie lansată pe platforma Google oferind o opţiune de sortare automată care analizează mesajele a căror citire a fost amânată şi creează filtre automate care fac acelaşi lucru pentru mesajele asemănătoare.

Cu această ocazie, Dropbox a anunţat că Mailbox va primi şi versiuni desktop pentru Windows şi OS X, acestea fiind însă momentan doar în stadiul Beta.

Aplicaţia Carousel este un membru nou al familiei de produse software Dropbox, aceasta fiind disponibilă pe platformele iOS şi Android. O galerie de imagini care foloseşte un mod mai bun de prezentare pentru imaginile şi fişierele video stocate în contul Dropbox, Carousel  organizează imaginile capturate cu telefonul mobil în funcţie de dată sau localizarea geografică, permite partajarea uşoară cu prietenii, indexează şi organizează similar şi conţinutului partajat de alţi utilizatori cu dumneavoastră şi, evident, permite upload-ul automat de fişiere.

Disponibilă pe Android şi iOS, aplicaţia Carousel va fi disponibilă într-un viitor neclar şi pe alte platforme mobile sau pe sistemele de operare desktop.

În final, Dropbox a anunţat că serviciul Dropbox for Business este disponibil acum şi pentru utilizatorii individuali, cei care deţin două conturi separate pentru fişierele personale şi cele necesare pentru lucru beneficiind de opţiunea de a lega cele două conturi. Compania a prezentat şi o facilitate de partajare şi editare concomitentă a documentelor, însă aceasta va deveni disponibilă undeva către finalul acestui an. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News