Noutăţi hardware şi software pentru iPad de la Adobe: Photoshop Mix, Sketch, Line, Ink şi Slide

19.06.2014
Noutăţi hardware şi software pentru iPad de la Adobe: Photoshop Mix, Sketch, Line, Ink şi Slide

Ieri a fost o zi aglomerată pentru Adobe, cunoscutul producător de aplicaţii de creaţie artistică anunţând o gamă largă de noutăţi. Pe lângă actualizarea suitei desktop Creative Suite, compania a lansat aplicaţia Lightroom pe telefoanele mobile iPhone şi a anunţat câteva produse hardware şi software noi pentru tableta iPad.

Aplicaţiile desktop din suita Creative Cloud au ajuns la versiunea 2014, acestea aducând câteva noutăţi interesante. Astfel, Photoshop CC beneficiază de Focus Blur pentru crearea unui bokeh artistic artificial, suport mai bun pentru controlul tactil din Windows 8.1, suport îmbunătăţit pentru stylus-uri, efecte noi de blur şi un motor grafic îmbunătăţit. Illustrator CC a primit accelerare hardware compatibilă cu unele modele de plăci grafice NVIDIA, Flash CC include un editor pentru animaţii şi export HTML5, iar InDesign CC include acum export ePUB şi suport pentru ecranele cu densitate mare. Odată cu această actualizare, Adobe a anunţat abonamentul Creative Cloud Photography, care oferă acces la Photoshop CC şi Lightroom CC contra sumei de 12,29€ lunar.

Lucrurile devin mai interesante atunci când ne uităm la noutăţile de pe platformele mobile. Aplicaţia Lightroom, lansată în această primăvară pe tableta iPad, a primit şi o versiune compactă, dar similară din punct de vedere al funcţionalităţii, pentru terminalele iPhone.

Trecând la produsele cu adevărat noi, cea mai interesantă noutate este Photoshop Mix pentru iPad. Un produs gratuit care necesită un cont Adobe, dar nu şi un abonament Creative Cloud, aplicaţia pentru tabletele iPad foloseşte procesarea cloud şi oferă câteva instrumente foarte interesante. Completând vechiul Photoshop Touch, aplicaţia oferă rutine avansate de Content Aware Fill, selecţii şi moduri de blending avansate, compatibilitate deplină cu fişierele PSD şi câteva filtre de procesare.

Disponibile tot doar pe tabletele Apple iPad, Sketch şi Line sunt două aplicaţii noi dedicate desenului artistic, respectiv celui cu o natură ceva mai tehnică. Cele două noi produse software gratuite sunt însoţite de două instrumente pentru desen: un stylus şi o rigla digitală. Disponibile sub numele de Ink şi Slide, cele două accesorii hardware de la Adobe folosesc conectivitatea Bluetooth şi oferă un stylus cu precizie mare şi sensibilitate la apăsare, respectiv o riglă digitală pentru desenarea formelor geometrice. Cele două produse hardware vor fi vândute doar la pachet la un preţ de 199 de dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News