OneDrive funcţionează acum exclusiv pe partiţii NTFS

07.07.2017
OneDrive funcţionează acum exclusiv pe partiţii NTFS

Serviciul de stocare în cloud OneDrive de la Microsoft a primit o actualizare care cu siguranţă îi va deranja pe câţiva dintre utilizatori. Începând de acum, folderele care se sincronizează cu serverele Microsoft vor trebui să fie stocate exclusiv pe partiţii în format NTFS, chiar dacă în trecut acestea funcţionau fără probleme şi pe alte tipuri de partiţii.

În timp ce tranziţia de la FAT32 sau exFAT este relativ simplă către NTFS, cei care folosesc servere cu partiţii ReFS nu au altă opţiune decât să salveze datele în altă parte, să formateze complet partiţia şi apoi să copieze datele înapoi şi să le sincronizeze cu OneDrive. Din fericire, majoritatea utilizatorilor de Windows folosesc adeja pariţii de tip NTFS, întrucât Windows-ul automat formatează hard disk-urile în acest format la instalare.

Cei afectaţi sunt în principiu utilizatori de tablete cu stocare puţină, care folosesc OneDrive alături de un card de memorie SD sau microSD pentru extinderea spaţiului. Microsoft a declarat însă că OneDrive nu ar fi trebuit niciodată să funcţioneze pe alt tip de partiţii în afară de NTFS şi că până în prezent compatibilitatea cu FAT sau ReFS a fost probabil o eroare din partea dezvoltatorilor.

Se pare că această mişcare pregăteşte utilizatorii de funcţionalitate nouă pentru OneDrive, care va fi implementată odată cu lansarea noului update important pentru Windows 10 numit Fall Creators Update. Acesta promite că va aduce pe lângă o nouă interfaţă mai atractivă din punct de vedere vizual şi posibilitatea de a folosi fişierele stocate pe OneDrive în acelaşi mod în care sunt folosite cele stocate local. Astfel, sincronizarea între cloud şi fişierele locale trebuie să beneficieze de acelaşi tip de sistem de fişiere, serverele Microsoft fiind pe format NTFS. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult