OneNote 2013 oferă acum funcţionalitate completă pe gratis

OneNote 2013 oferă acum funcţionalitate completă pe gratis

Versiunea gratuită a aplicaţiei OneNote 2013 primeşte acum şi mai multe funcţii. După ce Microsoft a oferit funcţionalitate limitată pe gratis în 2014, se pare că a venit momentul ca întreaga plajă de opţiuni şi capabilităţi să fie disponibilă tuturor. Desigur, este vorba despre versiunea pentru uz personal, care poate fi descărcată gratuit. Aceasta funcţionează pe Windows 7 şi Windows 8, alături de integrare cu serviciul de stocare în cloud, OneDrive.

OneNote este soluţia Microsoft pentru notiţe rapide, disponibile de pe orice dispozitiv şi în orice moment. Totuşi, varianta gratuită de până acum nu oferea acces la funcţionalitatea avansată, care era până în prezent dedicată clienţilor care plăteau pentru licenţă. Ei bine, începând de acum, nu mai există limite nici pentru utilizatorii de OneNote 2013 care folosesc aplicaţia în scopuri personale.

Printre capabilităţile deblocate se găseşte posiblitatea de a proteja anumite secţiuni importante, pe care să nu le poată accesa ceilalţi utilizatori ai computerului. De asemenea, posibilitatea de a accesa versiuni mai vechi ale paginilor va oferi celor care editează sau şterg anumite informaţii din greşeală să revină asupra modificărilor. Desigur, acestea sunt probabil funcţii pe care doar o mică parte dintre utilizatori le vor folosi, însă restul chiar par a fi foarte utile.

De exemplu, funcţiile înregistrare a clipurilor audio şi video sună foarte bine, mai ales în contextul în care fişierele sunt urcate pe OneDrive automat. De altfel, posibilitatea de a căuta după cuvinte cheie în înregistrări audio şi video poate părea de domeniul SF, însă OneNote 2013 poate să facă şi acest lucru. Nu în ultimul rând, pot fi integrate întregi fişiere Office (Word, Excel, Powerpoint) direct în listele şi notiţele realizate prin intermediul aplicaţiei, pentru acces rapid la informaţiile relevante.

Toate aceste noutăţi au fost deja adăugate la versiunea gratuită a lui OneNote 2013, care poate fi descărcată de pe site-ul oficial. Momentan doar versiunea de PC a aplicaţiei oferă aceste funcţii, iar Microsoft nu a oferit detalii despre disponibilitatea lor pe alte platforme (Mac OS X, iOS, Android sau Windows Phone).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult