Opera 10 trece examenele cu brio

05.12.2008
Opera 10 trece examenele cu brio

Norvegienii de la Opera lucrează în prezent la versiunea 10 a browser-ului cu acelaşi nume. Înainte de toate, echipa de marketing de la Opera ne anunţă că viitoarea versiune, aflată acum în teste, a trecut testul Acid 3, cel care verifică dacă browserele de Internet respectă cele mai noi standarde Web.

Pentru utilizatorul simplu, această veste nu este neapărat bună. Foarte multe site-uri nu au nimic în comun cu standardele Web, fiind dezvoltate haotic. Din această cauză, într-un browser care randează respectând standardele în domeniu, aceste site-uri vor arăta incorect. Este evident vina celor care le-au proiect, nu a browser-ului.

În afară de aceasta, Opera 10 vine cu mai multe noutăţi. Clientul de mail. va oferi suport HTML, câmpurile de text vor beneficia de corector ortografic iar update-ul programului va putea fi realizat automat. De asemenea, noua versiune este cu 30% mai rapidă decât cea de până acum, conform producătorului.

Opera 10 vine cu un nou motor de randare, Presto 2.2. Cei care vor să încerce versiunea de test a lui Opera 10, o pot descărca de aici.

Opera 10

Urmărește Go4IT.ro pe Google News