Opera, not made in China: planul de achiziţie propus de un consorţiu chinez a eşuat

18.07.2016
Opera, not made in China: planul de achiziţie propus de un consorţiu chinez a eşuat

Ofertat cu un plan de achiziţie în valoare de 1.2 miliarde dolari, oferiţi de un consorţiu format de mai multe companii chineze, web browserul Opera va rămâne deocamdată la proprietarul actual, o companie cu sediul în Norvegia.

Aflat de mai mult timp în derivă, web browserul Opera părea că va ajunge pe mâna unor investitori chinezi, dezvoltatorul cu sediul în Norvegia primind o ofertă de achiziţie în valoare de 1.2 miliarde dolari, suma fiind cu 53% mai mare decât valoarea de piaţă a companiei, estimată pe baza cotaţiei acţiunilor la ultima rundă de tranzacţionare la bursă. Însă propunerea formulată de consorţiul constituit între dezvoltatorul de jocuri Kunlun, producătorul antivirus Qihoo360 Technology, respectiv grupurile de investiţii Golden Brick şi Yonglian nu ar fi primit acceptul autorităţilor chineze şi americane.

Grupul de investitori nu renunţă însă aşa uşor, propunând acum achiziţia companiei Opera Software „pe bucăţi”. Sunt vizate atât activităţile Opera din domeniul business, versiunile pentru desktop şi mobil ale web browserului, anumite tehnologii oferite sub licenţă şi participaţia companiei la nHorizon, o companie chineză.

Noua ofertă de achiziţie parţială, cu o valoare de 600 milioane dolari, a fost deja aprobată de conducerea companiei, tranzacţia urmând să fie realizată în intervalul Q3 2016.

Opera, made in China: un consorţiu chinez cumpără celebrul web browser pentru 1.2 miliarde dolari

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult