Opera prezintă Neon, un nou concept browser orientat către multitasking [VIDEO]

12.01.2017

Opera a lansat un noul browser experimental numit Opera Neon, care vine cu o serie de idei noi, adaptate la modul în care utilizatorii de internet navighează în anul 2017. Acesta este realizat în jurul unei interfeţe mai aerisite, cu tab-uri care pot fi afişate unul lângă celălalt, asemeni ferestrelor dintr-un sistem de operare. Practic, noul browser Neon oferă o experienţă desktop orientată către multitasking.

Se pare însă că Neon nu va fi un browser complet care va fi dezvoltat în viitor ca un produs separat, ci este doar o platformă de test pentru a experimenta cu noi concepte de design şi funcţionalitate care vor ajunge la un moment dat să fie integrate în Opera. Utilizarea sa este destul de intuitivă, pentru pornirea modului split-view fiind necesară doar suprapunerea a două tab-uri cu ajutorul mouse-ului. Interfaţa dual-tab seamănă foarte mult cu funcţiile de multitasking pe care le-am văzut iniţial în Windows 8 şi apoi pe smartphone-uri şi tablete cu Android sau iOS, împărţind ecranul în două părţi asimetrice.

Există de asemenea un meniu inteligent în partea dreaptă care oferă scurtături către site-urile des accesate, cât şi o funcţie utilă celor care realizează multe screenshot-uri numită „snap”. Meniurile au fost mutate in partea stângă a browserului, în timp ce tab-urile deschise sunt afişate în partea din dreapta.

Pentru a testa noul Opera Neon este de ajuns să o descărcaţi de pe site-ul oficial Opera (opera.com/neon). Software-ul este disponibil pentru sistemele de operare Windows şi macOS.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult