OS X devine macOS. Versiunea Sierra primeşte integrare cu Siri şi Apple Pay

14.06.2016
OS X devine macOS. Versiunea Sierra primeşte integrare cu Siri şi Apple Pay

Continuând cu actualizarea sistemelor de operare, Apple a anunţat noul macOS Siera. Cei familiarizaţi cu produsele Apple vor observa o mare diferenţă în numele noului software, acesta renunţând la denumirea OS X în avoarea macOS. Astfel, sistemul de operare pentru computere se aliniază la regula începută cu iOS şi continuată cu watchOS şi tvOS. macOS Sierra aduce interactivitate mai multă între computere şi alte dispozitive inteligende de la Apple, cât şi alte câteva funcţii noi.

Varianta de test pentru dezvoltatorii software a lui macOS Sierra este deja disponibilă, compania pregătind o versiune beta pentru public în luna iulie. Lansarea oficială va avea loc în toamna acestui an, probabil lângă o linie de noi computere iMac, Macbook şi Mac Pro.

Probabil cea mai importantă funcţie nouă din macOS Sierra este Siri, care a fost integrată la nivel de sistem de operare. Funcţionalitatea este similară cu cea de pe iOS şi watchOS, asistenta digitală primind şi câteva funcţii noi dedicate spaţiului desktop. Apple Pay este o altă componentă majoră a noului sistem de operare, sistemul de plăţi fiind acum integrat şi în site-uri web. Atunci când doreşti să plăteşti prin Apple Pay, te poţi loga cu contul personal Apple în browser şi apoi accepta tranzacţia prin intermediul telefonului.

Alături de watchOS 3, macOS Sierra oferă posibilitatea de a trece peste sistemul clasic de autentificare la pornirea computerului. Atunci când computerul detectează ceasul de la mâna utilizatorului, acesta nu mai cere o parolă, deblocând ecranul automat. Utilizatorii care au investit mult în ecosistemul Apple se vor bucura să audă că funcţia copy/paste poate fi folosită acum pe mai multe dispozitive. Poţi copia un link pe mobil, pe care îl poţi deschide doar cu un simplu „paste” pe PC. Valabil pentru orice tip de conţinut care poate fi copiat, fie ca e vorba despre text, imagini sau fişiere. Dektop-ul macOS Sierra poate fi cu uşurinţă sincronizat cu iCloud Drive, pentru a avea acces la fişiere tot timpul, pe orice dispozitiv, iar funcţia picture in picture disponibilă pe iOS 9 este acum integrată şi în sistemul de operare desktop.

Citeşte şi Sistemul de operare OS X de la Apple ar putea fi redenumit în MacOS

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult