(P) Ymens Teamnet livrează companiilor mici şi mijlocii soluţii de business într-o infrastructură cloud scalabilă, flexibilă şi securizată

(P) Ymens Teamnet livrează companiilor mici şi mijlocii soluţii de business într-o infrastructură cloud scalabilă, flexibilă şi securizată

Ymens Teamnet, compania românească de cloud a anunţat astăzi că va folosi infrastructura IBM SmartCloud prin intermediul IBM Managed Data Center din Bucureşti pentru a oferi servicii companiilor mici şi mijlocii (IMM-uri) la cele mai înalte standarde.

O platformă de tehnologie accesibilă, serviciile de cloud ale Ymens Teamnet au fost dezvoltate în funcţie de cerinţele de business locale şi oferă multiple funcţionalităţi disponibile în mod tradiţional numai în cadrul marilor corporaţii. Într-un efort de a construi oferta de servicii cloud pe baza unei infrastructuri IT robuste, Ymens a selectat Infrastructure-as-a-Service (IaaS) a IBM, care oferă disponibilitatea serviciului în orice moment, de oriunde, odată cu standarde premium de securitate de la Centrul de Date operat de IBM in România.

Prin selectarea serviciului IBM SmartCloud IaaS, Ymens va putea să ofere clienţilor mici şi mijlocii Software-as-a-Service (SaaS), asigurând disponibilitate la cerere şi o calitate a serviciilor superioară. Serverele on-demand virtuale, de stocare şi de resurse de back-up ale IBM vor permite Ymens să reducă timpul de livrare şi să extindă rapid prezenţa pe piaţa din România.

„Ymens Teamnet îşi propune să furnizeze cea mai inovativă tehnologie cloud pentru companiile mici şi mijlocii din România”, a declarat Bogdan Padiu, CEO Teamnet. „Datorită acestei colaborări putem oferi clienţilor noştri accesul la o infrastructură dezvoltată la cele mai înalte standarde de securitate şi performanţă şi aplicaţii care pot fi accesate de oriunde şi oricând. Suntem siguri că am găsit în IBM cel mai potrivit partener cu care Ymens Teamnet poate introduce şi consolida tehnologia cloud pe piaţa din România.”

Soluţia de cloud IBM va ajuta Ymens să prezică şi să gestioneze mai eficient costul operaţiunilor IT permiţând companiei să implementeze uşor modificări ce presupun investiţii IT. Soluţia va permite viitoare extinderi şi optimizări, fără a afecta nucleul de business Ymens. Asigurarea continuităţii operaţiunilor IT şi a proceselor de business aferente va fi realizată atât prin adăugarea unui nivel de redundanţă la nivelul sistemelor IT, cât şi prin asigurarea unui mediu de operare stabil, sigur şi eficient.

Din 2010, IBM România operează cel mai modern Centru de Date din sud-estul Europei. Având la bază aceste facilităţi de stocare, compania este capabilă să ofere o infrastructură IT ce include servicii hardware cu capacităţi de procesare performante, stocare la cerere, back-up pe hard-disk şi bandă, virtualizare, sisteme de operare, servicii de securitate, monitorizare şi management al acestei infrastructuri.

Despre serviciile IBM de Cloud Computing

IBM a ajutat numeroşi clienţi să adopte modele de cloud şi să gestioneze milioane de tranzacţii cloud în fiecare zi. Prin intermediul serviciilor de cloud, IBM ajută clienţii să regândească infrastructura IT şi să reinventeze conceptul de business. IBM ajută clienţi din domeniul bancar, comunicaţii, asistenţă medicală şi organizaţii guvernamentale pentru a construi propriile sisteme de cloud sau pentru a beneficia în siguranţă de servicii business şi infrastructură cloud. IBM este unic în reunirea tehnologiilor cloud cheie, cunoştinţe avansate ale proceselor, un portofoliu larg de soluţii cloud şi o reţea globală de centre de livrare.  Pentru informaţii suplimentare despre ofertele de cloud ale IBM, vă rugăm accesaţi: www.ibm.com/smartcloud.

Pentru informaţii suplimentare puteţi urmări şi contul de Twitter de la adresa: www.twitter.com/ibmcloud şi blogul IBM: www.thoughtsoncloud.com.

Pentru mai multe informaţii despre IBM, vă rugăm accesaţi: www.ibm.com/ro.

Pentru mai multe informatii despre IBM Managed Data Center, vă rugăm accesati: http://www-05.ibm.com/ro/managed_data_center/.

Despre Ymens Teamnet

YMENS Teamnet este compania de cloud care oferă soluţii pentru IMM-uri, adaptate cerinţelor mediului de afaceri din România şi dezvoltate în concordanţă cu cadrul juridic şi fiscal local. Această platformă de tehnologie cloud a fost dezvoltată în urma unei investiţii de un milion de euro. Ymens oferă soluţii personalizabile, compatibile şi interconectate care contribuie la eficientizarea afacerii pentru peste 5.000 de utilizatori.

Cloud-ul este o infrastructură IT aflată într-un data center care oferă, printre altele, platforme integrate de aplicaţii dedicate companiilor. Soluţiile cloud pot fi accesate online, direct din browserul de internet de pe laptop sau desktop pe mobil sau tabletă, prin intermediul unor aplicaţii dedicate.

Pentru informaţii suplimentare, va rugăm accesaţi www.ymens.ro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News