Panda Cloud – antivirus online gratuit

Panda Cloud - antivirus online gratuit

Cum Internetul găzduieşte din ce în ce mai multe aplicaţii online alternative la programele clasice, era doar o chestiune de timp până când vor începe chiar şi antiviruşii "să se mute în nori". Avem deja suite office, aplicaţii de prelucrare a imaginilor, clienţi RSS şi multe altele. Panda Cloud Antivirus este un antivirus online care promite şi chiar reuşeşte să ofere o serie de avantaje faţă de antiviruşii obişnuiţi.

Cu capul în nori dar cu picioarele pe pământ

Spre deosebire de alte tipuri de aplicaţii online, antivirusul nu poate exista exclusiv pe nişte servere de unde să-şi îndeplinească prin magie sarcinile. Panda Cloud Antivirus se împarte între serverele producătorului şi calculatorul utilizatorului.

Elementele esenţiale se află pe server, dar anumite componente trebuie rulate de pe calculator. Aşa se face că, deşi este un antivirus online, trebuie să descarci şi să instalezi o parte din Panda Cloud, mai exact vreo 18 MB.

Panda Cloud Antivirus

Cât de simplu se poate

În general, pentru un utilizator care nu este expert în domeniu, configurarea unui antivirus e un proces complicat. Acesta se loveşte de numeroase opţiuni şi parametrii care nu-i sunt cunoscuţi dar de a căror configurare depinde securitatea propriului calculator. Panda Cloud în schimb nu te lasă să-ţi baţi capul cu setări, ci îşi face treaba aşa cum ştie el.

Şi interfaţa programului este extrem de simplă. Are doar câteva ferestre, printre care cea de scanare şi cea de status, unde un mare OK verde şi sugestiv te ajută să dormi liniştit.

Panda Cloud Antivirus

Avantaje

În primul rând, Panda Cloud consumă mai puţine resurse decât un antivirus normal. Asta pentru că majoritatea muncii se face pe server. Panda Cloud are nevoie de mai puţină memorie RAM şi de mai puţin spaţiu pe harddisk.

În al doilea rând, nu mai este nevoie de actualizarea periodică a definiţiilor. Şi această operaţiune se face pe serverul celor de la Panda. Şi nu în ultimul rând este gratuit pentru uz personal, ceea ce-l face extrem de atractiv.

Eficienţa şi rata de detecţie a viruşilor trebuie văzute în timp, deocamdată Panda Cloud este la început de drum. Mutarea online a câtor mai multe aplicaţii este deja un trend. E doar o chestiune de timp până când va fi urmat şi alţi antiviruşi.

Download Panda Cloud Antivirus

Urmărește Go4IT.ro pe Google News