PC-urile cu Windows XP, în continuare abonate la patch-uri de securitate dacă folosesc acest hack (UPDATE)

PC-urile cu Windows XP, în continuare abonate la patch-uri de securitate dacă folosesc acest hack (UPDATE)

UPDATE: într-o primă declaraţie oficială, Microsoft avertizează utilizatorii tentaţi să forţeze actualizarea Windows XP cu noile patch-uri de securitate create pentru dispozitive POSReady că riscă să afecteze buna funcţionare a PC-urilor pe care încearcă să le protejeze.

Actualizările de securitate care pot fi instalate aplicând hack-ul pentru regiştrii Windows sunt adresate platformelor Windows Embedded / Windows Server 2003 şi nu oferă protecţie completă dispozitivelor cu Windows XP. În plus, instalând patch-uri care nu au fost testate cu sistemul de operare pe care îl folosesc, utilizatorii riscă să compromită buna funcţionare a PC-urilor.

Potrivit Microsoft, cea mai bună cale pentru protejarea sistemelor cu Windows XP este upgrade-ul la una din versiunile mai noi de Windows (7 sau 8.1).


Chiar dacă oficial Microsoft nu mai asigură suport pentru Windows XP, compania încă dezvoltă patch-uri de securitate disponibile contra cost pentru companiile care folosesc acest OS. În mod normal ascunse pentru utilizatorii de rând, aceste patch-uri pot fi descărcate chiar de pe serverele Microsoft, adăugând un singur parametru pentru regiştrii Windows.

Compatibile cu versiunea Windows XP Service Pack 3 pe 32 biţi, patch-urile de securitate sunt de fapt adresate platformei Windows Embedded Industry (cunoscută şi ca Windows Embedded POSReady), folosită de bancomate, case de marcat şi alte dispozitive inteligente. Prin urmare, pentru a le putea descărca este necesar să convingem severele Microsoft că PC-ul nostru foloseşte POSReady şi nu versiunea Windows XP pentru uz casnic. Din fericire pentru asta nu trebuie decât să adăugăm cod-ul de mai jos în editorul Notepad, după care salvăm fişierul rezultat cu extensia .reg şi îl deschidem cu dublu-click pentru a importa parametrul modificat în regiştrii Windows. Operaţiunea nici măcar nu necesită repornirea calculatorului, patch-urile de securitate nou apărute devenind imediat disponibile în secţiunea Windows Updates.

Patch-uri de securitate pentru Windows XP

Şi utilizatorii versiunii pe 64 biţi de Windows XP pot obţine acces la patch-uri de securitate, însă procedura este mai complicată, presupunând folosirea unor fişiere de configurare modificate.

Presupunând că hack-ul descoperit nu este blocat în cele din urmă, utilizatorii de Windows XP care îl folosesc ar trebui să aibă acces la noi patch-uri de securitate până în anul 2019, când Microsoft va opri definitiv suportul asigurat clienţilor din mediul de afaceri.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult