Photoshop CS4 e aproape gata

23.09.2008
Photoshop CS4 e aproape gata

Adobe a dat publicităţii informaţii noi şi, evident, oficiale despre viitoarea versiune de Photoshop, Creative Suite 4. Photoshop CS4, spre deosebire de versiunea anterioară, este un upgrade major care aduce câteva îmbunătăţiri importante.

Photoshop CS4

În primul rând, Photoshop CS4 se laudă că ar fi mai rapid decât CS3. Ar fi o premieră, nu cred s-a întâmplat până acum ca o versiune nouă de Photoshop să fie mai rapidă decât cea dinainte. Explicaţia constă în faptul că Photoshop CS4 va apela la placa video pentru anumite operaţiuni. Teoretic, cei cu plăci video puternice vor avea un sport de performanţă important.

Poate cea mai importantă noutate implementată la nivelul instrumentelor incluse este abilitatea de a putea redimensiona imaginile fără deformarea acestora. Mai exact, în cazul redimensionării doar pe lungime sau doar pe lăţime a unei imagini (fără păstrarea proporţiei), Photoshop CS4 ştie ce pixeli să elimine şi ce pixeli să păstreze pentru a evita deformarea imaginii. Această funcţie este cunoscută deocamdată sub numele de „seam carving„.

Photoshop CS4

Ca orice versiune nouă de Photoshop, CS4 va veni cu mici modificări la nivelul interfeţei, instrumentelor şi paletelor. Vor fi două versiuni: Photoshop CS4 (700 dolari nou sau 200 dolari upgrade) şi Photoshop CS4 Extended (1000 dolari sau 350 pentru upgrade). Odată cu Photohop vor fi lansate şi celelalte programe incluse în pachetul Creative Suite 4.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News