Pixel 6 Pro confundă sunetul unui WC cu o melodie a artistei Adele

25.12.2021
Pixel 6 Pro confundă sunetul unui WC cu o melodie a artistei Adele

În ciuda faptului că Google este una dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume, produsele sale nu sunt niciodată tocmai perfecte. De exemplu, funcția de recunoaștere a melodiilor în fundal de pe dispozitivele Pixel, care elimină nevoia de a folosi Shazam, întrucât îți afișează imediat numele melodiei care se aude în jurul tău, poate să dea greș, iar erorile sunt uneori catastrofale. De exemplu, un utilizator se plânge că telefonul confundă sunetul pe care WC-ul îl face atunci când trage apa cu o melodie a artistei Adele.

Funcția de recunoaștere a melodiilor de pe Pixel 6 Pro

Utilizatorul de Reddit „gzetski”, a publicat pe subreddit-ul GooglePixel întâmplarea, care poate fi repetată de fiecare dată. Acesta spune că de fiecare dată când trage apa, noul său Pixel 6 Pro îi afișează pe ecran piesa Adele – Rumor Has it. Se pare că gzetski nu este singurul care a descoperit astfel de erori, mai mulți membri ai comunității GooglePixel raportând comportament similar în secțiunea de comentarii.

Unii spun că atunci când se joacă diferite jocuri pe consolă, precum Forza Horizon 5, primesc pe ecran mesajul că se aude piesa Copacabana a lui Barry Manilow, deși acea piesă nu este pe soundtrack-ul jocului, în timp ce alții spun că sunetul unei periuțe de dinți electrică afișează numele piesei Dream of Arrakis de pe soundtrack-ul filmului Dune. Un utilizator spune că sunetul șantierului de construcții de lângă casa lui a afișat pe ecranul telefonului său, un Pixel 5, piese de la artiști precum Imagine Dragons, The White Stripes sau Dresden Dolls.

Cu toate centrele de date Google și accesul la o bază de date imensă de melodii, funcția de recunoaștere a melodiilor de pe telefoanele Pixel tot mai dau „rateuri”. Din fericire, atunci când chiar dorești să afli numele unei piese, în majoritatea cazurilor, algoritmul funcționează foarte bine. Problema este că această funcție se activează automat și oferă mesaje eronate atunci când nu se aud melodiile respective.

sursa: Reddit via Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult