Platforma Android în martie 2017: Nougat în creştere, Lollipop în continuare pe primul loc

08.03.2017
Platforma Android în martie 2017: Nougat în creştere, Lollipop în continuare pe primul loc

Cel de-al treilea raport pe 2017 referitor la adopţia sistemului de operare Android la nivel global vine cu o surpriză mult aşteptată. În sfârşit „noul” Android 7.x Nougat începe să câştige teren faţă de lunile precedente. Desigur, puţin mai vechi sunt în continuare în fruntea clasamentului, iar Android KitKat refuză să se clintească, în ciuda faptului că a fost lansat în urmă cu mai bine de trei ani.

Cea mai populară versiune a sistemului de operare de la Google este în continuare Android Lollipop, care se regăseşte pe 32,5% dintre dispozitivele active conectate la serviciile Google. Pe locul doi se află în continuare versiunea Marshmallow cu 31,3%, iar KitKat nu renunţă la locul 3 cu 20,8%. Este curios însă cum poate KitKat să se menţină pe o poziţie atât de înaltă după atât de mult timp, având în vedere că nu se mai lansează noi tablete sau smartphone-uri cu această versiune de foarte multă vreme.

Ultimele locuri sunt ocupate de Jelly Bean (Android 4.1-4.3) cu 8,4 procente, Android Nougat cu 2,8 procente (dublu faţă de luna trecută) şi Ice Cream Sandwich şi Gingerbread la egalitate pentru ultimul loc, fiecare cu un procent. Nougat începe astfel să câştige teren, iar luna viitoare cu siguranţă va urca şi mai mult odată cu lansarea noilor smartphone-uri cu Android 7.0 preinstalat, anunţate săptămâna trecută la Mobile World Congress. Cu siguranţă însă, adevărata „explozie” a acestei versiuni va veni în luna mai, după ce Galaxy S8 va ajunge oficial în magazine.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult