Google simplifică instalarea celei mai noi versiuni Play Store

06.12.2021
Google simplifică instalarea celei mai noi versiuni Play Store

Google Play Store este destinația de unde poți instala noi aplicații de Android, respectiv actualiza pe cele existente. Însă puțini realizează că și Play Store este tot o aplicație de mobil, care trebuie actualizată uneori pentru a livra cea mai bună experiență cu putință.

Înlesnind procesul de actualizare a aplicației PlayStore, Google a adăugat un nou link ”Update Play Store”, care permite verificarea la cerere și instalarea celei mai noi versiuni disponibilă. Nu tocmai ușor de găsit, acest link a fost adăugat în meniul principal la secțiunea Settings – About. Fiind vorba de o modificare adusă la nivel de server, această facilitate ar trebui să fie disponibilă indiferent de versiunea Android sau revizia PlayStore instalată pe dispozitiv.

Play Store Updates

Spre exemplu, poți folosi această modalitate de actualizare a aplicației PlayStore pentru a rezolva anumite probleme de compatibilitate, apărute fie la accesarea catalogului, sau legate de funcționarea anumitor aplicații de Android.

Aceasta este doar una dintre schimbările recente aduse experienței Play Store. Spre exemplu, o parte dintre utilizatori au sesizat dispariția secțiunii ”last updated”, în care sunt listate aplicațiile actualizate recent și eventualele actualizări disponibile. În schimb, Google a adăugat Data Safety, o nouă secțiune unde utilizatorii de Android vor putea afla în detaliu exact ce tipuri de informații colectează aplicațiile de care sunt interesați.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult