Player-ul MP3 Winamp se întoarce… din nou. Site-ul oficial a primit un nou design și un nou logo

21.11.2021
Player-ul MP3 Winamp se întoarce... din nou. Site-ul oficial a primit un nou design și un nou logo

Vestea că Winamp se întoarce nu este tocmai nouă, însă clasicul software de redare de muzică offline se lasă așteptat. Anunțată încă din 2018, când o nouă versiune de Winamp a ajuns online într-o variantă beta, până acum, nu a fost lansată o nouă versiune stabilă. De altfel, ultima variantă stabilă de Winamp este 5.666 din 2013. Se pare însă că Winamp are acum un nou logo și se pregătește de o lansare nouă în beta, sub tutela Radionomy, proprietarii brandului.

Winamp primește un nou logo și promisiunea unei noi versiuni a clasicului player de muzică

Site-ul Winamp.com a primit un design nou, iar un nou logo pentru player-ul de muzică Winamp este acum public. Acesta se inspiră din design-ul clasic, care reprezenta un fulger, însă îl aduce în era logo-urilor plate. Practic, avem două linii paralele oblice, care amintesc de cele două laturi paralele ale fulgerului original.

Cei care doresc să fie printre primii utilizatori ai noului Winamp pot să se înscrie pentru testarea versiunii beta pe site-ul oficial, însă nu avem o dată exactă la care această variantă va fi disponibilă. Totuși, se pare că beta-ul va începe „în curând”, deci probabil că nu va trebui să așteptați foarte mult.

Comunitatea din jurul Winamp care nu a mai avut răbdare să aștepte după relansarea aplicației a pus bazele unui proiect numit Winamp Community Update Project. Acesta este susținut de utilizatori și dorește să repare problemele existente în variantele deja existente ale player-ului de muzică. Cea mai recentă versiune a acestui proiect este 1.0.21.7236, care adaugă integrare în Windows 10, și compatibilitate mai bună cu plugin-uri de redare prin streaming.

Această variantă este în continuare bazată pe Winamp 5.666, însă adaugă noi funcții prin intermediul funcției de plugin-uri.

Următorul Winamp pe care Radionomy îl va lansa ar trebui să fie Winamp 6. Winamp 5 a fost lansat în decembrie 2003 și a fost dezvoltat în urma reacțiilor negative la Winamp 3. Winamp 5 a fost astfel oferit drept o combinație între cele mai bune funcții din Winamp 2 și 3. De aceea, numele a fost Winamp 5 și nu Winamp 4, întrucât era rezultatul dintre versiunilor 2 + 3.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult