Ponturile Go4it: Cum dezactivezi animaţiile de la tab-uri în noul browser Firefox Quantum

24.11.2017
Ponturile Go4it: Cum dezactivezi animaţiile de la tab-uri în noul browser Firefox Quantum
Firefox Quantum, noul browser lansat de Mozilla, are toate şansele să ameninţe poziţia de lider a Google Chrome. Programul de navigare pe internet al organizaţiei este rapid, are (în sfârşit) o interfaţă modernă şi include multe funcţii unice. 
 
Folosesc Quantum de cel puţin două săptămâni şi sunt foarte mulţumit de el, mai ales pe computerele mele care au o memorie RAM mică (am un dispozitiv 2 în 1 cu Windows 10 care are doar 2 GB). Este ceva, însă, care m-a deranjat din prima zi la Firefox 57 – animaţiile albastre de la tab-uri. Pur şi simplu am senzaţia că ameţesc atunci când le urmăresc. 

Din fericire există o modalitate simplă prin care pot fi dezactivate. Deschideţi un tab nou şi scrieţi, în bara de adrese, about:config. Apoi, în căsuţa Search scrieţi „animations” şi daţi Enter.

 
Selectaţi ultimul rezultat din listă – toolkit.cosmeticAnimations.enabled. Apoi daţi clic dreapta pe el şi apăsaţi Toggle. După aceea animaţiile vor dispărea. 
 
Le veţi putea reactiva oricând urmând procedura de mai sus şi folosind din nou opţiunea Toggle.
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult