Posesorii de telefoane Nexus pot descărca de acum actualizări OTA direct de pe serverele Google

11.05.2016
Posesorii de telefoane Nexus pot descărca de acum actualizări OTA direct de pe serverele Google

Într-un efort de a oferi utilizatorilor Nexus acces rapid la cele mai proaspete actualizări pentru versiunea de Android, Google a lansat un nou website de unde aceştia pot descărca actualizări OTA pentru dispozitivele suportate.

Vestea nu este complet nouă, Google oferind de mai mult timp pachete de actualizare pentru telefoane şi tablete Nexus, însă acestea erau imagini de sistem (factory image) care puteau fi aplicate numai dispozitivelor cu bootloader deblocat. În plus, procesul de update presupunea readucerea dispozitivului la setările de fabrică, pierzând astfel şi datele păstrate în memoria acestuia. Publicând pe website şi pachetele OTA, Google reduce procesul de update la doar câteva comenzi trimise dispozitivului pornit în modul adb recovery.

Alternativ, cei care nu se descurcă în aplicarea manuală a actualizărilor OTA urmând instrucţiunile oferite de Google, pot aştepta livrarea acestora în sistem automat, anunţată cu o notificare apărută pe ecranul telefonului mobil sau tabletei Nexus.

Vezi si Nexus 5X VS Nexus 6P – care sunt diferenţele şi care e mai bun

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult