Poţi instala chiar acum Samsung Experience 10.0 „beta”, noua interfaţă pentru dispozitivele Galaxy

26.09.2018
Poţi instala chiar acum Samsung Experience 10.0 „beta”, noua interfaţă pentru dispozitivele Galaxy

Demonstraţia noului Samsung Experience 10.0 de săptămâna trecută a fost foarte interesantă, oferind o perspectivă nouă asupra sistemului de operare Android în viziunea producătorului coreean. Se prea că meniurile cu butoane mari şi fundalurile întunecate vor fi „la modă” pe următoarea generaţie de smartphone-uri, însă nu va trebui să aşteptăm până atunci pentru a testa acest software. Toţi cei interesaţi pot testa Samsung Experience 10 chiar acum, într-o versiune beta.

Desigur, pachetul software care adaugă interfaţa Samsung Experience 10 nu este unul oficial, ci este extras din ROM-ul de Android Pie pentru Samsung S9 de către cei de la xda-developers. Fiind vorba despre o versiune nefinisată şi lansată neoficial, cu siguranţă vor exista probleme cu aceasta, deci este indicat să o instalaţi pe un dispozitiv secundar, dacă aveţi unul la dispoziţie.

Samsung Experience 10 este compatibil cu orice Samsung care rulează deja Android 8.0 sau 8.1, deci toate smartphone-urile lansate de la Galaxy S7 şi până în prezent ar trebui să fie compatibile. La suprafaţă, fără aplicaţiile noi din Android Pie modificate de Samsung, diferenţele nu sunt atât de mari faţă de Samsung Experience 9.0 şi 9.5. Se vede însă o tranziţie către un design rotunjit la colţuri în majoritatea meniurilor, cât şi butoanele de dimensiuni mai mari.

Majoritatea utilizatorilor nu sunt tocmai mulţumiţi de skin-urile pe care Samsung le pune peste Android, însă în ultimii ani, compania a încercat să scape de design-ul încărcat şi colorat pe care îl folosea pe TouchWiz, în favoarea unuia mai „aerisit”. Este posibil ca Samsung Experience 10.0 să fie cea mai simplă interfaţă Samsung de până acum şi cea mai apropiată de cea a Android-ului nemodificat. Desigur, ceea ce vedem acum în versiunea „beta” ar putea fi schimbată până când va ajunge în mod oficial pe piaţă.

Puteţi descărca Samsung Experience 10.0 de pe site-ul xda-developers, unde găsiţi şi instrucţiunile de instalare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult