Poți testa Windows 11 direct în browser, fără să instalezi nimic

26.08.2021
Poți testa Windows 11 direct în browser, fără să instalezi nimic

Microsoft va lansa în următoarele câteva luni oficial sistemul de operare Windows 11, iar variantele de test în cadrul programului Insider sunt pornite de ceva vreme deja. Cei care și-au dorit neapărat să vadă  noul sistem de operare și schimbările de interfață pe care le aduce au avut astfel ocazia să le testeze pe computerele personale, sau în mașini virtuale. Totuși, nu toată lumea este dispusă să depună efortul de a instala un nou sistem de operare, așa că există acum o soluție mai simplă de a testa Windows 11: direct în browser.

Windows 11 on React este disponibil chiar acum

Un dezvoltator numit online „Blue Edge” a lansat pe Github un proiect scris în React JavaScript care poate oferi o experiență de bază cu desktop-ul Windows 11 în orice browser modern. Poți astfel să vezi cum arată meniul de start și cum sunt „desenate” noile ferestre din Windows 11 cu un singur click și în doar câteva secunde, fără să fii nevoit să instalezi nimic, nici măcar un plug-in de browser.

Proiectul se numește Windows 11 on React și este disponibil dacă dați click pe acest link. Proiectul este încă în dezvoltare, deci desktop-ul nu este încă 100% funcțional și probabil că nu va fi niciodată, întrucât nu are sens să copiezi toată funcționalitatea unui sistem de operare pentru o simplă demonstrație. Totuși, pentru cei care sunt încă nehotărâți în privința tranziției, aceasta poate fi o unealtă utilă pentru a „testa apele”.

windows 11 on react

Multe dintre aplicațiile și pictogramele afișate nu funcționează, în timp ce anumite meniuri, precum cel pentru personalizarea desktop-ului sunt complet absente. Unele funcții te întâmpină cu mesajul „coming soon”, deci există câteva îmbunătățiri care vor apărea în perioada următoare.

Aceasta nu este prima dată când vedem astfel de demonstrații. De curând, Samsung a lansat un site care poate fi accesat de pe iOS, care permite testarea interfeței One UI direct de pe iPhone, cu acces la câteva aplicații Samsung și demonstrații de funcționalitate și, în special, personalizare, ceva ce nu prea există pe platforma Apple.

Blue Edge via Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult