Prelucrare foto avansată cu DxO Optics Pro 4.5

13.07.2007
Prelucrare foto avansată cu DxO Optics Pro 4.5

O alternativă de prelucrare foto profesională la deja celebrul Photoshop şi fratele său mai mic Lightroom, este DxO Optics Pro de la DxO Labs, ajunsă la versiunea 4.5.

Principalul avantaj al lui DxO Optics este reprezentat de bogata bază de date cu camere foto şi obiective optice recunoscute. Aceasta înseamnă că aplicaţia poate aplica automat corecturile specifice erorilor fiecărui aparat sau obiectiv (în cazul DSLR-urilor). Versiunea 4.5 adaugă în lista de aparate recunoscute, modelele Canon EOS 1D Mark III şi Nikon D40X, recent lansate.

Chiar dacă este concurent cu Lightroom, DxO Optics colaborează cu acesta, existând astfel posibilitatea trimiterii imaginii dintr-un program în altul dacă utilizatorul are nevoie. Printre alte funcţii de prelucrare le regăsim pe cele de reducere a zgomotului din imagine, de corectare al balansului la alb şi al expunerii. Pentru utilizatorii mai puţin obişnuiţi cu asftel de aplicaţii, DxO Optics include şi un modul automat care prelucrează singur fotografiile.

Aplicaţia este oferită în trei variante: Starter, Standard şi Elite la preţuri de 64, 124, respectiv 249 €.

DxO Optics Pro 4.5

Urmărește Go4IT.ro pe Google News