Primul Jailbreak pentru iOS 9 este acum disponibil

14.10.2015
Primul Jailbreak pentru iOS 9 este acum disponibil

Cunoscut sub denumirea de Jailbreaking, procedeul folosit de utilizatori pentru deblocarea restricţiilor impuse de Apple asupra platformei iOS poate fi aplicat de acum şi dispozitivelor actualizate la versiunea iOS 9.

Odată modificate, dispozitivele trecute prin procedeul de Jailbreaking permit instalarea de aplicaţii neagreate de Apple, cum ar fi cele descărcate din magazine neoficiale, inclusiv piratate. Utilizatorii avansaţi pot aduce modificări versiunii de iOS instalată, personalizând interfaţa şi funcţionalitatea dispozitivului fără a mai ţine cont de restricţiile impuse de Apple.

Din păcate la fel ca şi la dispozitivele cu Android trecute prin procedeul de Root, înlăturarea mecanismelor de securitate implementate sistemului iOS lasă dispozitivele modificate mult mai vulnerabile în faţa aplicaţiilor infectate cu malware, care le pot infecta acum mai uşor.

Primul Jailbreak pentru iOS 9 este acum disponibil

Cunoscând riscurile la care se expun, utilizatorii de telefoane iPhone care şi-au actualizat dispozitivele la versiunea iOS 9 pot acum să aplice procedeul de Jailbreak folosind acest utilitar.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult