Primul telefon Samsung care primeşte update la Android 6.0

08.12.2015

Samsung a luat prin surprindere utilizatorii de telefoane Galaxy, începând să livreze actualizări la Android Marshmallow pentru o parte dintre dispozitive.

Cunoscut pentru obiceiul de a livra târziu actualizările la noi versiuni de Android, neglijând până şi dispozitive de ultimă generaţie, Samsung pare să reacţioneze ceva mai repede cu ediţia Android 6.0, actualizările OTA apărând deja unora dintre posesorii de telefoane Galaxy Note 4.

Deşi nu a fost prezentată cu mare fast, versiunea Android 6.0 Marshmallow este privită ca un upgrade semnificativ pentru versiunea Lollipop, corectând mai multe aspecte deficitare cum ar fi consumul de energie şi opţiunile pentru confidenţialitate.

Folosind Android Marshmallow drept fundaţie, Samsung a adus şi o serie de îmbunătăţiri interfeţei TouchWiz, utilizatorii Galaxy Note 4 având acum la dispoziţie funcţii ca Air Command şi Screen Off Memo, ambele fiind prezente deja pe telefoanele din seria Galaxy Note 5. În plus, noua interfaţă TouchWiz este mai rapidă şi mai eficientă în folosirea resurselor de memorie şi procesor, contribuind la creşterea autonomiei bateriei şi îmbunătăţirea experienţei de utilizare în ansamblu.

Primul telefon Samsung care primeşte update la Android 6.0

Dincolo de promptitudine, decizia de a pune seria Note 4 pe lista de update înainte ca actualele vârfuri de gamă Galaxy S6 şi Note 5 să fi avut acest privilegiu este surprinzătoare. Probabil, este doar o chestiune de timp până şi alte modele Samsung vor începe să primească actualizări noua versiune de Android.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult