Rata de adopţie iOS 7 este mai mică decât cea a versiunii anterioare

21.10.2013
Rata de adopţie iOS 7 este mai mică decât cea a versiunii anterioare

iOS 7 a adus cea mai consistentă schimbare de la lansarea platformei software Apple pentru telefoane încoace, însă această versiune a debutat cu probleme, modificări radicale de interfaţă şi o optimizare nesatisfăcătoare pentru tablete.  Utilizatorii iPhone şi iPad par reticenţi în acest moment, iOS7 având o rată de adopţie mai scăzută decât versiunea precedentă.

Conform datelor centralizate de agenţia de publicitate pentru platforme mobile Millennial Media pe baza afişărilor bannerelor din cadrul aplicaţiilor, adopţia iOS 7 a avut un ritm de creştere vizibil mai scăzut decât versiunea precedentă a platformei Apple. Dacă versiunea cu numărul 7 a debutat de la acelaşi nivel procentual, nucleul utilizatorilor curioşi fiind cam acelaşi, ritmul de creştere ulterior a fost mai lent, o parte din utilizatorii fiind reticenţi în faţa schimbărilor sau a plângerilor care incriminează performanţa.

În prima săptămână după lansarea iOS 7, acesta a cunoscut un ritm de creştere zilnic de 185 de procente, după şapte zile acesta acaparând o cotă de 16 procente în aceste şapte zile. Versiunea anterioară iOS 6 a cunoscut însă o rată de adopţie mult mai rapidă, de circa 264 de procente pe zi, după şapte zile acesta având deja 35 de procente de piaţă.

Trebuie subliniat că datele culese de Millennial Media au o vechime de aproape o lună, însă tendinţele iniţiale  spun destul de multe despre reacţia pieţei la schimbările aduse de iOS 7. În acest moment, se estimează că iOS7 rulează pe circa 72,5% din totalul produselor Apple. In mod amuzant, Millennial Media afirmă că a remarcat şi o creştere vizibilă a utilizării în afara orelor standard de lucru, ceea ce arată că mulţi utilizatori au petrecut perioade semnificative de timp pentru a inspecta noutăţile şi a se obişnui cu schimbările.

Apple va organiza mâine un eveniment în cadrul căruia sunt aşteptate noile generaţii de tablete iPad şi iPad Mini, fiind suspectată şi lansarea unei actualizări software care să mai reducă din problemele de care se plâng utilizatorii actualelor tablete Apple.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News