Rezultatele hackathon-ului WOWZAPP 2012

22.11.2012
Rezultatele hackathon-ului WOWZAPP 2012

Hackathon-ul WOWZAPP 2012 pentru developeri pe Windows 8 a fost sold-out şi week-end-ul pe care l-am lăsat în urmă a fost marcat de o experienţă extraordinară alături de 150+ entuziasti.

Participanţii la WOWZAPP 2012 în Bucureşti

La nivel international, WOWZAPP a strâns peste 15.000 de dezvoltatori şi a bătut recordul de a fi cel mai mare hackathon înregistrat până în prezent. Iată un sumar al celor mai importante momente:

  • I-am avut alături pe developerii cu aplicaţii deja în Windows Store sau în curs de aplicare. Diversitate, din nou: de la aplicaţii scrise din pasiune pentru tehnologie la cele din interes comercial, de la elevi la dezvoltatori profesionişti.
  • Două workshop-uri susţinute de Microsoft şi sute de interacţiuni 1:1 între experţi şi participanţii aflaţi la prima aplicaţie pentru Windows 8.
  • Cinemagia are deja peste 1000 de download-uri din Windows Store, doar din Romania, în timp ce Airplanes numără deja peste 8000 de download-uri din întreaga lume.
  • Echipele participante au produs peste 30 de aplicaţii care în săptămânile următoare urmează a fi perfecţionate şi publicate în Windows Store.

Hackathon-ul în desfăşurare

Câştigătorii români ai Wowzapp sunt:

  • Help Finder – o aplicaţie de tip in-app community în care utilizatorii pot decide să ajute sau să ceară ajutor. Ei pot avea profil, pot selecta tipul problemei şi zona din ţară unde este nevoie de ajutor. Echipa vrea să urce în Windows Store aplicaţia în maxim 2 săptămâni şi doreşte să iniţieze o reţea de asociaţii şi instituţii care să participe la rezolvarea problemelor.
  • Romanian Roads – aplicaţia care arată starea actuală a drumurilor din Romania, drumuri blocate, circulatie îngreunată, etc. pe baza de agregare şi afişare specifică. Developer-ul Timotei Dolean vrea să lanseze versiunea 1.0 în maxim 2 săptămâni îin Windows Store şi să înceapă să lucreze la urmatoarea versiune care va avea, în primul rând, integrare cu Bing Maps.
  • What’s Next – aplicaţia care iţi urmăreşte preferinţele în materie de seriale, filme, muzică sau jocuri şi iţi generează notificări şi sugestii despre ce urmează în toate aceste domenii, personalizat pentru fiecare utilizator. Echipa de dezvoltatori a realizat în cadrul hackathon-ului integrări de la zero cu API-uri prin care obţin informaţii despre trend-urile în cinematografie, industria muzicală şi lumea gaming-ului şi pănă la finalul anului işi propune să lanseze aplicaţia în Windows Store.

Premierea pentru aplicaţiile româneşti

Şi nu în ultimul rând, l-am avut alaturi pe Ciprian Adrian Rusen, co-autorul carţii Windows 8 Step by Step.

Zeci de fotografii de la The Hub Bucharest sunt disponibile în albumul dedicat WOWZAPP pe pagina de Facebook a Microsoft Romania.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News