S-a lansat NOD32 Antivirus 5 şi Smart Security 5

S-a lansat NOD32 Antivirus 5 şi  Smart Security 5

Binecunoscutul NOD32 a bifat astăzi o nouă etapă în procesul de evoluţie, după ce ESET a anunţat lansarea celei de-a cincea generaţii de soluţii de securitate pentru PC-uri: NOD32 Antivirus 5 şi Smart Security 5.

ESET NOD32 Antivirus şi Smart Security 5 sunt gândite pentru simplitate în utilizare de la primii paşi ai procesului de instalare şi până la cele mai fine ajustări.

Instalarea necesită o intervenţie minimă din partea utilizatorilor. Kit-ul recunoaşte automat dacă sistemul de operare este pe 32 sau 64 de biţi, astfel că nu este nevoie să accesezi pachete separate.

Primul lucru pe care îl observi după instalare este interfaţa grafică. Aceasta este extrem de bine structurată pentru a nu te pierde în detalii chiar şi când accesezi opţiunile dedicate experţilor. Există chiar şi o temă pentru persoanele cu dizabilităţi vizuale. Aceasta afişează un contrast optim şi caractere uşor de citit.

ESET NOD32 Antivirus 5 si Smart Security 5

Printre noutăţile şi îmbunătăţirile aduse de NOD32 v5 se numără:

1. DeviceID – scanarea automată a device-urilor care se conectează pe USB şi posibilitatea de blocare automată a acestora, dacă nu figurează în lista de dispozitive acceptate. Această implementare este deosebit de utilă pentru cei care lucrează în spaţii deschise, acolo unde persoane neavizate pot introduce stick-uri USB cu aplicaţii care să-ţi spioneze activităţile sau să-ţi compromită sistemul. Poţi permite accesul anumitor dispozitive externe, conform unor criterii bine stabilite de tine: tipul mediului de stocare (HDD, USB Flash), marcă şi model, număr serial sau capacitate. Suplimentar, permisiunile alocate lor pot fi configurate pentru diverse activităţi, numai citire, citire şi scriere.

2. Parental Control. Este o opţiune nouă şi foarte utilă pentru părinţii care vor să ţină copiii departe de site-urile pornografice, dar şi de cele care presupun tranzacţii online, cunoscut fiind faptul că adolescenţii sunt foarte tentaţi să utilizeze cardurile pentru diverse cumpărături. Acest modul nu este o noutate prin prisma scopului său, dar ceea ce ne pune la dispoziţie îl face demn de menţionat: opţiunea de blocare a accesului pe anumite domenii Web. Blocarea cu parolă este evident prezentă şi ea.

ESET Smart Security 5

3. Live Grid (fostul ThreatSense.net) – tehnologie de protecţie şi de stabilire a reputaţiei fişierelor în sistem Cloud. Utilizează date preluate de la utilizatorii soluţiilor ESET, la nivel mondial, pentru a determina dacă un obiect este sigur sau nu.

4. HIPS (Host Intrusion Prevention System) – pentru cunoscători. Oferă un nivel suplimentar de securitate şi permite configurarea comportamentul întregului sistem în amănunt. Utilizatorii pot defini reguli cu privire la regiştrii de sistem, procese, aplicaţii şi fişiere.

5. Modulul Gamer – dedicat pasionaţilor de jocuri şi nu numai. Este modul silenţios de activitate a antivirusului. Dezactivează mesajele pop-up şi conservă resursele de sistem pentru a nu deranja utilizatorii în timpul diverselor activităţi (jocuri, filme, lucru).

Pe lângă aceste facilităţi, ESET a introdus şi opţiunea de Update inteligent la versiunile care vor urma. Astfel, când utilizatorii vor trece la versiunea 6 să spunem, nu va mai fi nevoie să lanseze un nou proces de instalare şi să şteargă vechiul antivirus. Totul se va face printr-un update simplu ca în cazul definiţiilor actualizate zilnic.

NOD32 Antivirus 5

Iată şi alte instrumente puse la dispoziţie de noile pachete ESET:

  • Economie de energie pentru calculatoare portabile;
  • Small system footprint – antivirusul este programat astfel încât să aibă un impact minim asupra sistemului, din punct de vedere al resurselor consumate;
  • Mod invizibil în reţele Wi-Fi;
  • SysRescue şi SysInspector – utilitare de sistem (creare imagine şi recuperare sistem, optimizare etc.);
  • Filtru antispam îmbunătăţit pentru a scăpa de mail-urile nedorite.

NOD32 este unul dintre cei mai populari antiviruşi din România – ba chiar numărul 1 conform statisticilor ce ţin seama de „install share”. La nivel global, cu o creştere de 524% în ultimii cinci ani şi peste 100 de milioane de utilizatori, produsele ESET se situează pe podium pe majoritatea pieţelor unde se comercializează.

Pachetele de securitate ESET NOD32 Antivirus 5 şi ESET Smart Security 5 urmează să devină disponibile luna aceasta. Preţurile vor fi comunicate şi ele imediat ce produsele vor apărea pe site-ul oficial.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News