Samsung a anunţat Waffle, reţeaua de socializare pentru crearea de colaje foto

15.03.2016

La doar câteva zile după dezvăluirea reţelei de socializare VR realizată în parteneriat cu Facebook, Samsung prezintă o nouă aplicaţie dedicată socializării. Aceasta se numeşte Waffle şi pune accentul pe crearea de colaje foto la care pot contribui mai mulţi utilizatori. Numele său vine de la asemănarea rezultatelor cu vafele de panificaţie, fiecare fotografie fiind încadrată într-un pătrat.

Fiecare colaj porneşte de la o fotografie, plasată în general în centrul matricei care descrie produsul final. Alţi utilizatori pot fi invitaţi să contribuie la realizarea colajului, fiecare putând adăuga noi poze, sau desene, îmbogăţind astfel tabloul final. Fiecare creaţie poate avea un număr infinit de imagini, la care pot colabora cât mai mulţi utilizatori. Cu cât sunt adăugate mai multe fotografii, cu atât creşte planşa de lucru, utilizatorii fiind încurajaţi să completeze creaţiile precedente cu noi imagini.

Exemplul prezentat de Samsung este centrat în jurul unei felicitări pentru ziua de naştere a cuiva, în care fiecare utilizator adaugă câte un mesaj, o imagine cu persoana în cauză, un desen festiv sau un element care completează una dintre imaginile deja publicate. Nu este clar însă cine are acces la creaţii, sau dacă există setări avansate pentru intimitate. În cazul în care oricine poate contribui la colajele fiecărui utilizator în parte, rezultatele finale nu vor fi tocmai pe placul tuturor, în cazul în care cineva intră pe o anumită postare cu intenţii maliţioase.

Samsung a prezentat aplicaţia pe smartphone-uri Galaxy Note 5, care dispun de stylus pentru realizarea de desene, însă mai mult ca sigur că aplicaţia va fi disponibilă şi pe alte modele, realizate de alte companii. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult