Samsung anunţă Bixby 2.0, promite integrare cu software third party şi electrocasnice inteligente

19.10.2017
Samsung anunţă Bixby 2.0, promite integrare cu software third party şi electrocasnice inteligente

Bixby a fost lansat alături de Galaxy S8 în primăvara acestui an, însă debutul său nu a fost unul foarte apreciat. Pe lângă funcţionalitatea limitată, asistentul virtual de la Samsung a fost privat pentru aproape jumătate de an de control prin intermediul vocii şi în continuare nu poate realiza la fel de multe funcţii precum Google Assistant, Siri, Alexa sau Cortana, produsele concurente din piaţă. Astăzi, Samsung anunţă Bixby 2.0, care doreşte să îmbunătăţească asistentul virtual, care va fi de acum integrat în toate produsele inteligende ale companiei.

Versiunea 2.0 a lui Bixby promite să adune toate dispozitivele Samsung sub o singură interfaţă de control vocal integrată. Compania plănuieşte să integreze Bixby şi pe dispozitive electronice şi electrocasnice precum televizoare inteligente, frigidere (SmartHub este deja compatibil cu Bixby) şi dispozitivele din gamele SmartThings şi ARTIK. Acestea vor putea fi controlate prin comenzi vocale, vor primi funcţii speciale datorită asistentului virtual şi vor putea probabil să intereacţioneze între ele.

Dezvoltatorii de software şi servicii vor primi odată cu Bixby 2.0 acces la un pachet de dezvoltare (SDK), care va ajuta integrarea asistentului virtual în produsele lor. Astfel, aplicaţiile de pe smartphone şi alte servicii prezente pe alte dispozitive inteligente vor putea fi controlate prin intermediul Bixby. Având în vedere că de la ultima actualizare importantă a asistentului virtual, Samsung oferă posibilitatea de a oferi comenzi complexe, cu mai mulţi paşi, integrarea cu diverse aplicaţii pare să fie următorul pas pentru extinderea funcţionalităţii.

Momentan nu este clar când va fi lansat în mod oficial Bixby 2.0, însă dezvoltatorii vor primi acces la o variantă beta pentru a putea testa integrarea.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult