Samsung anunţă One UI, update-ul la Android 9.0 Pie care schimbă complet interfaţa dispozitivelor Galaxy

08.11.2018
Samsung anunţă One UI, update-ul la Android 9.0 Pie care schimbă complet interfaţa dispozitivelor Galaxy

Noul smarpthone cu ecran Infninty Flex nu este singurul lucru nou prezentat de Samsung în cadrul conferinţei sale de ieri seară. În urma criticilor pe care le-a primit de-a lungul timpului legate de interfaţa telefoanelor sale, compania sud coreeană a realizat un nou concept de design software, care va debuta mai întâi pe smartphone-urile din prezent, urmând ca generaţiile următoare să fie lansate cu acesta pre-instalat. Se numeşte One UI şi este o interfaţă nouă, care promite utilizare mai confortabilă a telefoanelor cu ecrane mari cu o singură mână.

One UI se remarcă încă de la început cu o interfaţă foarte ciudată faţă de ceea ce oferea Samsung în trecut. Compania încearcă să simplifice experienţa utilizatorilor, oferindu-le pe ecran doar ceea ce au nevoie, poziţionând butoanele exact unde pot ajunge natural la ele cu o singură mână. Astfel, butoanele de navigaţie prin aplicaţii (tab-urile) au fost mutate în partea de jos, iar conţinutul interacţionabil este afişat până la maximum 2/3 din ecran, partea de sus fiind acoperită în mare parte cu informaţii contextuale sau cu numele aplicaţiei.

Totul, de la meniurile petru setări, centrul de notificări şi ecranul principal au fost reconstruite de la zero, în timp ce întregul sistem de operare beneficiază acum de un mod „nocturn”, care afişează toate meniurile în nuanţe de culoare închise. Acest mod de utilizare va fi util cu siguranţă şi pentru conservarea de energie din acumulator, întrucât ecranele OLED consumă mai mult atunci când afişează culori vibrante.

Din fericire, nu va trebui să aşteptăm foarte mult până când vom avea ocazia să testăm noul One UI. Compania a anunţat o perioadă de test în versiune de beta dedicată momentan utilizatorilor din SUA, Germania şi Coreea de Sud, însă testul va fi extins şi pentru alte ţări din Europa foarte curând. Dispozitivele compatibile pentru moment sunt Galaxy S9, S9+ şi Note9, iar One UI vine la pachet şi cu un upgrade la nivelul sistemului de operare: Android 9.0 Pie.

Acest update a fost deja scăpat pe internet în urmă cu doar câteva luni într-o versiune nefinisată, încă de atunci informaţiile sugerând că lansarea este foarte aproape. Samsung a confirmat că update-ul final pentru aceste telefoane va fi lansat la începutul anului viitor.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult