Samsung va integra un asistent virtual în Galaxy S8, dispozitivele Gear şi electrocasnice

07.11.2016
Samsung va integra un asistent virtual în Galaxy S8, dispozitivele Gear şi electrocasnice

Samsung a cumpărat în urmă cu câteva luni compania Viv Labs, realizată de creatorii Siri, asistentul virtual de la Apple. Viv Labs dezvoltă acum un software similar, însă mult mai avansat, capabil să înţeleagă limbaj natural, să înţeleagă comenzi complexe şi să îndeplinească multe funcţii avansate. Ne aşteptam deja să vedem tehnologia Viv implementată în următorul smartphone Samsung, Galaxy S8, însă compania coreană a confirmat acest lucru în mod oficial pentru Reuters, fără să lase loc de incertitudine.

Rhee Injong, executive vice president Samsung, a confirmat faptul că smartphone-urile Galaxy, dispozitivele inteligente de purtat şi electrocasnicele companiei vor putea fi controlate cu ajutorul controlului vocal asigurat de un asistent virtual. Se pare că funcţionalitatea va fi deschisă către dezvoltatorii de aplicaţii, aceştia putând trimite către serverul Samsung diverse funcţii pe care asistentul le învaţă şi poate apoi să le îndeplinească.

Se pare că tehnologia Viv va sta la baza tuturor dispozitivelor inteligente Samsung de acum înainte, un pas destul de întârziat, după ce Apple, Microsoft şi Google au aduse deja soluţii funcţionale pe piaţă de mai mulţi ani. Avantajul soluţiei Samsung pare să fie însă deschiderea faţă de dezvoltatori, ceva ce Apple şi Microsoft încă nu sunt pregătiţi să ofere. Fiind cea mai nouă soluţie de acest gen care se lansează, probabil că asistentul virtual de la Samsung va fi cel mai avansat de pe piaţă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult