Scanarea antimalware din Android 4.2 este disponibilă acum pe Android 2.3 sau mai recent

29.07.2013
Scanarea antimalware din Android 4.2 este disponibilă acum pe Android 2.3 sau mai recent

Pe lângă opţiunile noi din Android 4.3 care au fost prezentate publicului, Google a operat şi o serie de schimbări mai puţin vizibile, dar nu mai puţin utile. Una dintre acestea este mutarea opţiunii de securitate Verify Apps, care a fost prezentă până acum doar în Android 4.2, în cadrul pachetului de servicii Google Play Services, aceasta devenind astfel disponibilă tuturor utilizatorilor platformei.

Pe lângă cunoscutul serviciu de securitate Bouncer, care se ocupă de scanarea aplicaţiilor publicate în magazinul online  Google Play, compania a lansat şi un modul de securitate suplimentar care a fost integrat în Android 4.2. Rulând local ori de câte ori utilizatorul instalează o aplicaţie nouă, Verify Apps scanează în mod automat toate aplicaţiile instalate de către utilizator, oferind un strat suplimentar de protecţie împotriva codului malware provenit din alte surse decât Google Play.

Odată cu Android 4.3, opţiunea Verify Apps a fost eliminată din cadrul sistemului de operare şi a devenit un serviciu suplimentar disponibil în cadrul aplicaţiei Google Play Services, devenind astfel disponibilă tuturor utilizatorilor de Android 2.3 sau mai nou.

Compania merge astfel mai departe cu iniţiativa de decongestionare a codului-sursă al sistemului de operare şi de lansare a aplicaţiilor sau serviciilor prin intermediul aplicaţiei Google Play Services, ceea ce îi permite actualizarea lor fără a necesita o actualizare a întregii platforme.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News