Screensaver-ul Google Featured Photos a fost lansat şi pentru macOS

29.11.2016
Screensaver-ul Google Featured Photos a fost lansat şi pentru macOS

O funcţie foarte puţin importantă, însă apreciată de utilizatorii dispozitivelor produse de Google a ajuns şi pe sistemul de operare macOS de la Apple. Este vorba despre screensaver-ul Featured Photos, care „tapetează” ecranul atunci când este inactiv cu imagini populare de pe Google+ la rezoluţie înaltă. Această funcţie este integrată şi în aplicaţia Wallpapers de pe Android Nougat 7.1 de pe dispozitivele Pixel şi este de asemenea disponibilă în Play Store.

Practic, Google foloseşte reţeaua Google+ pentru a selecta dintr-o colecţie de fotografii de calitate care sunt foarte apreciate de către utilizatori. Acestea provin de la membri ai reţelei, care urcă imagini care se conformează unor reguli impuse de Google (rezoluţie minimă 1080p, fără watermark, orientare landscape, etc.). În cazul în care imaginile primesc foarte multe +1-uri (echivalentul like-urilor), imaginile pot fi folosite de Google pentru a le oferi pe post de wallpaper.

Până în prezent, doar dispozitivele Android, Chromecast şi cele Google Fiber beneficiau de această funcţionalitate, însă acum orice computer de la Apple care rulează macOS este compatibil. Desigur, este necesară o conexiune la internet pentru a putea descărca conţinutul nou. Imaginile sunt afişate în versiunea lor originală, cu tot cu numele autorului, pentru a putea fi găsit cu uşurinţă pe Google+ pentru a descărca local imaginea sau pentru a urmări activitatea acestuia.

În cazul în care doriţi ca imaginile voastre să fie incluse în acest program, Google sugerează să vă alăturaţi programului Google+ Create, membri acestuia putând ajunge mai uşor pe ecranele dispozitivelor compatibile cu screensaver-ul Featured Photos.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult