Send, clientul de email inspirat de WhatsApp

23.07.2015
Send, clientul de email inspirat de WhatsApp

Promiţând să simplifice şi să eficientizeze modul în care comunicăm prin mesaje email, Send grupează firul conversaţiei după modelul aplicaţiilor de mesagerie instant, ascunzând adresa folosită şi subiectul mesajului. În loc să edităm fiecare mesaj într-un ecran separat, avem la dispoziţie o simplă casetă în care introducem textul dorit, firul conversaţiei putând fi urmărit în partea superioară a ecranului.

În forma clasică, paşii necesari pentru trimiterea unui email constau în pornirea unei aplicaţii, urmată de folosirea opţiuni ˝compune mesaj˝, completarea adresei de contact a destinatarului şi subiectul mesajului, respectiv redactarea mesajului. Disponibilă momentan doar în versiune pentru iOS, aplicaţia dezvoltată de Microsoft renunţă la această abordare pentru un sistem mult simplificat, similar celui folosit pentru schimbul de mesaje SMS.

Microsoft Send nu solicită completarea câmpurilor pentru subiect, semnătură sau salut, iar adresele sunt extrase direct din agenda de contacte. Conversaţiile recente sunt păstrate la vedere, iar dacă şi persoana aflată la celălalt capăt este utilizator Send, vei putea vedea când aceasta tastează un răspuns.

Gândită pentru conversaţii rapide prin schimburi de mesaje email cu persoane de la care nu dorim să solicităm numărul de telefon sau ID-ul pentru mesagerie instant, Send oferă doar funcţionalitate de bază şi nu poate substitui clientul obişnuit pentru mesaje email. De altfel, chiar dacă aplicaţia poate folosi orice adresă email pentru trimiterea de mesaje, în interfaţă nu sunt arătate decât conversaţiile începute cu aceasta, restul mesajelor din inbox rămânând ascunse.

Promisă şi în versiune pentru Android, aplicaţia Send poate fi instalată gratuit pe telefoane Apple vizitând magazinul App Store.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult