Skype pentru mobile primeşte videoconferinţe

13.01.2016
Skype pentru mobile primeşte videoconferinţe

Cu ocazia aniversării a 10 ani de la primele apeluri video de pe Skype, serviciul primeşte o nouă funcţie dedicată celor care folosesc aplicaţia pentru mobil în mod constant. Este vorba despre ceva ce era posibil de multă vreme în versiunea pentru PC-uri: apeluri video în grup, lucru indisponibil până în prezent. Curios este că serviciul vine pe mobile gratuit, pe toate platformele pe care este disponibilă aplicaţia.

Fie că folosiţi Skype pe iOS, Android sau chiar Windows Phone (sau Windows 10 Mobile), cea mai recentă variantă a aplicaţiei va oferi posibilitatea de a iniţializa apeluri video cu mai mulţi interlocutori simultan. În trecut, această funcţie era blocată în spatele unei taxe anuale de utilizare a serviciului, care în timp a fost eliminată. Videoconferinţele sunt acum la ordinea zilei, iar acum pot fi folosite indiferent de dispozitivul pe care îl foloseşti. Se pare că vitezele de internet mobil au ajuns din urmă multe conexiuni pe cablu, care erau în trecut absolut necesare pentru a ţine o conversaţie cu mai multe fluxuri video.

Actualizarea pentru aplicaţia mobilă de Skype nu a fost încă lansată, însă Microsoft promite că aceasta va fi livrată „în următoarele săptămâni”. Există însă posibilitatea de a primi acces la această funcţie înaintea majorităţii utilizatorilor dacă vă înregistraţi în programul „preview”, care va fi disponibil pentru un număr limitat de persoane.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult