Skype testează un translator universal pentru apelurile de voce

16.12.2014
Skype testează un translator universal pentru apelurile de voce

Disponibil momentan în versiune Preview, Skype Translator funcţionează cu sistemul de operare Windows 8.1 şi Windows 10 Preview, oferind traducerea în timp real a conversaţiilor purtate între interlocutori care vorbesc limbi diferite.

Microsoft promovează Skype Translator drept o unealtă folositoare în şcoli, ajutând grupurile de elevi şi profesori din Statele Unite şi Mexic să comunice mai uşor. De altfel, Skype este deja o aplicaţie foarte populară în şcoli, folosită de profesori pentru a organiza cursuri la distanţă cu elevi din întreaga lume.

Utilizatorii care doresc să testeze noul program Skype Translator trebuie să solicite mai întâi o invitaţie pe website-ul Skype. Încă neajunsă la forma finală, aplicaţia suportă traducerea conversaţiilor purtate prin sesiuni de mesagerie instant în peste 40 de limbi, însă pentru cele de voce momentan sunt suportate doar limbile engleză şi spaniolă. În ambele cazuri utilizatorii pot comunica în limba nativă, traducerea fiind asigurată în timp real de aplicaţie fără timpi de aşteptare deranjanţi.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video