Sony a spus câţi ani se pot aştepta să primească actualizări software utilizatorii telefoanelor sale

02.02.2018
Sony a spus câţi ani se pot aştepta să primească actualizări software utilizatorii telefoanelor sale

Sony este una dintre companiile care „se mişcă bine” când vine vorba de distribuirea către clienţi a celor mai noi versiuni de Android. Dar până acum nu ştiam exact pentru cât timp garanează compania, pentru smartphone-urile sale, noi actualizări software.

 

Sony spune că oferă garantat update-uri timp de doi ani pentru modelele vârf de gamă. Acestea participă şi la Security Update Program, prin intermediul căruia sunt remediate vulnerabilităţi care ar putea fi exploatate de infractorii cibernetici.

Din păcate, însă, modelele de smartphone-uri mid-range şi entry-level de la Sony nu au o perioadă granatată în care primesc actualizări. Dacă producătorul decide că hardware-ul nu este suficient de puternic pe un anumit smartphone, acesta nu este actualizat la noua versiune de Android.

 

Mai mult, nu toate smartphone-urile din categoria medie participă la Security Update Program, iar cele din categoria entry-level nu sunt menţionate deloc.

 

 

Sony a anunţat şi ce smartphone-uri primesc actualizări pentru vulnerabilităţile Meltdown şi Spectre. Iată modelele: Xperia XA1, Xperia XA1 Ultra, Xperia L1, Xperia XA1 Plus, Xperia XA2, Xperia XA2 Ultra, Xperia L2, Xperia X Performance, Xperia X, Xperia X Compact, Xperia XZ, Xperia XZ Premium, Xperia XZs, Xperia XZ1 şi Xperia XZ1 Compact.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult